Foto: LETA

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) ir neapmierināts ar Finanšu ministrijas (FM) paspārnē esošā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) komunikācijas stratēģiju, un uzdevis iestādei mēneša laikā to uzlabot. Ja dienesta komunikāciju speciālisti nebūs gatavi pārmaiņām, ministrs neizslēdz iespēju mainīt darbiniekus, žurnālistiem otrdien atzina Vilks.

Ministrs uzskata, ka, lai gan VID daudz komunicē, tomēr šai komunikācijai no dienesta puses jākļūst "proaktīvākai". Viņaprāt, dienestam būtu jāmaina komunicēšanas veids, tāpat daudz vairāk par VID notiekošo, īpaši pozitīvajām lietām, sabiedrībai jāskaidro VID vadības līmenī. "Vadība lai runā vairāk. Ja ir pieprasījums, tad ir jārunā," uzsvēra ministrs.

Lai gan VID uzlabotā komunikācijas stratēģija ir jāiesniedz mēneša laikā, iespējams, FM pie šī jautājuma nonāks ātrāk, atzina Vilks. Ministrs arī neizslēdza iespēju mainīt personālijas, norādot - uzlaboto VID komunikāciju stratēģiju vajadzētu ieviest ar esošiem cilvēkresursiem, bet, ja par komunikāciju atbildīgie cilvēki nebūs gatavi pārmaiņām, būs jādomā par izmaiņām vadībā.

Tāpat tiks vērtēts arī VID ģenerāldirektores Nelijas Jezdakovas darbs, atzina finanšu ministrs. Viņas vadībā VID līdz šim strādājis rezultatīvi, arī pašā dienestā ir veikti nozīmīgi uzlabojumi, tomēr vēl ir daudz darba galvenokārt divās jomās – "ēnu ekonomikas" samazināšanā, kā arī komunikācijas uzlabošanā ar sabiedrību, norādīja ministrs.

Viņš arī uzsvēra, ka valsts amatpersona nedrīkst atļauties veltīt masu mediju pārstāvjiem nievājošus izteikumus, kā to izdarīja Jezdakova, nosaucot Latvijas Televīzijas žurnālistu Jāni Gesti par "svoloču" (nelietis – krievu val.). Ministrs norādīja, ka VID vadītāja saprotot - tā nevajadzēja rīkoties.

Raidījums "De Facto" svētdien ziņoja, ka Jezdakova vairāk nekā mēnesi mēģinājusi izvairīties no intervijas sniegšanas Latvijas Televīzijai un žurnālistiem nācies iesaistīt pat Vilku un premjeru Valdi Dombrovski (V). Jau pēc notikušās intervijas VID ģenerāldirektore žurnālistam Jānim Gestem likusi nodot sveicienu, ka viņš ir "svoločs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!