Foto: LETA

Finanšu ministrs Andris Vilks Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas amatam atlūgumu iesniegušās Nellijas Jezdakovas vietā virzīs dienesta vadītāja vietnieci Ināru Pētersoni, pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atklāja Vilks.

Viņš atzina, ka par nākamo dienesta vadītāju izraudzīta Pētrsone, bet pagaidām nevarēja pateikt, kad viņu varētu iecelt. Sākotnēji VID vadīs pienākumu izpildītājs, un pēc tam būs lēmums par nākama VID vadītāja iecelšanu.

Vilks arī noliedza, ka Jezdakova amatu pamestu politiskā spiediena dēļ, uzsvērto, ka tas bijis pašas Jezdakovas lēmums.

Jau ziņots, ka VID ģenerāldirektore Jezdakova finanšu ministram ir iesniegusi lūgumu pēc pašas vēlēšanās viņu atbrīvot no ieņemamā amata ar šā gada 10.jūliju. Jezdakova sava atlūguma iemeslus neatklāj. Vilks atlūgumu ir pieņēmis.

Jezdakova turpinās pildīt savus pienākumus līdz 10.jūlijam.

Jau maija vidū izskanējušas runas, ka var mainīties Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadība - savu amatu varētu atstāt pašreizējā VID ģenerāldirektore Jezdakova, bet viņas vietā varētu nākt kāds no esošajiem trim VID ģenerāldirektora vietniekiem.

Jezdakova VID ģenerāldirektora amatu ieņem kopš 2010. gada marta. Viņa amatā tika iecelta laikā, kad Finanšu ministriju vadīja Einars Repše (JL). Pirms tam Jezdakova bija toreizējā VID ģenerāldirektora Dzintara Jakāna vietniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!