Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Normunds Vilnītis sāks disciplinārlietu pret savu vietnieku Alvi Vilku. Biroja šefs savam vietniekam pārmet amatpersonas bezdarbību.

"Šodien man jāpieņem lēmums par vienu dienesta pārbaudi. Varam runāt konkrēti par Vilka kungu, slēpt nav ko, skaidri tas ir izskanējis konkrēti par viena projekta neieviešanu, par biroja darbinieka bezdarbību. Es varu pateikt tā, ka šī dienesta pārbaude noteikti pārvērtīsies par disciplinārlietu. Te ir saskatāmi būtiski pārkāpumi," pirmdienas rītā LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Vilnītis.

Iepriekš portāls "pietiek.com" vēstīja par KNAB līdz galam nepabeigtu Eiropas Savienības (ES) PHARE programmas projektu, kas valstij draud ar 1,18 miljonu eiro (800 000 latu) atmaksu.

Formāli raugoties, KNAB neesot līdz galam realizējis vēl Alekseja Loskutova ("Vienotība") laikā sākto projektu integrētās informācijas sistēmas un lokālās datubāzes izstrādei. Par to decembrī vēstulē premjeru Valdi Dombrovski ("Vienotība") brīdinājusi Finanšu ministrija (FM). FM aicinājusi Ģenerālprokuratūru līdz maijam izvērtēt projekta rezultātus.

Piektdien beidzās dienesta pārbaude pret KNAB priekšnieka vietnieku Alvi Vilku, kurš bijis atbildīgs par projekta ieviešanu. Netiek izslēgta arī vēršanās Ģenerālprokuratūrā par amatpersonas bezdarbību, vēstīja "Pietiek.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!