Foto: F64

12. Saeimas deputāte Ilze Viņķele (Par) noliks deputātes mandātu, lai dotos mācīties uz ASV, liecina deputātes ieraksts viņas blogā.

Viņķele 7. septembrī uzsāks gadu ilgas mācības Arizonas universitātes "McCain" institūtā. "Esmu pagodināta, jo esmu uzrunāta un izraudzīta kā viena no astoņām ASV senatora Makeina dibinātā institūta stipendiātēm šogad. Pirmā, kas pārstāvēs Latviju," raksta deputāte. "Mana mājvieta turpmāko gadu būs Starptautiskais Republikāņu institūts Vašingtonā."

Savu Saeimas darba ciklu deputāte noslēgs nākamnedēļ. "Vēlos vēl novadīt pirmo Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdi rudens sesijā, kurā ceru, ka varēsim apstiprināt vēsturisku lēmumu – Latvijas Evaņģēliski Luteriskās baznīcas un Vācu Evaņģēliski Luteriskās baznīcas Latvijā vienošanos par kopīgām īpašumtiesībām uz Svētā Pētera baznīcu," raksta Viņķele.

Vēstīts, ka jūlija vidū vairāki Saeimas deputāti – Ints Dālderis, Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins un Aleksejs Loskutovs – izstājās no partijas "Vienotība". Sestdien, 26. augustā, šie Saeimas deputāti bija vieni no partijas "Kustība Par!" dibinātājiem.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publicētā informācijas par 12. Saeimas vēlēšanām, Viņķeles vietu Saeimā varētu ieņemt neiroķirurgs Renārs Putniņš.

Putniņš portālam "Delfi" pastāstīja, ka ir gatavs ieņemt vietu parlamentā mandātu nolikušās Viņķeles vietā. "Es domāju, būtu muļķīgi neiet, ņemot vērā, ka vēlētāji man ir deleģējuši šādu iespēju. Protams, ar "mīksto mandātu", bet tomēr būtu jāizmanto, jāiet ir," skaidroja Putniņš.

Vaicāts par savām prioritātēm Saeimā, deputāta amata kandidāts norādīja, ka tie ir ar veselību saistīti jautājumi. "Pārsvarā es centīšos pievērst vairāk uzmanības tieši veselībai, arī šī problēma mūsu valstī ir viena no svarīgākajām un problemātiskākajām," pauda Putniņš.

"Es domāju, konceptuāli visi saprot un visiem ir viedoklis par to, ka medicīna mums ir kritiskā līmenī. Es domāju, gan jau ["Vienotības"] atbalsts būs," norādīja deputāta amata kandidāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!