Foto: LETA

Balsu pirkšanā apsūdzētā Dzintara Zaķa (V) karjera "Vienotībā", visticamāk, ir beigusies, savu viedokli LTV raidījumā "1:1" pauda Ilze Vinķele (V).

Viņķele raidījumā norādīja, ka, lai gan vēl jāsagaida drošības iestāžu slēdzieni, viņasprāt, Zaķa karjera partijā ir beigusies.

Tāpat, komentējot balsu pirkšanas skandālu, Viņķele sacīja: "Manuprāt, tā ir kroplība divās daļās - bija piedāvājums, bet bija arī pieprasījums."

Viena no partijas līderēm arī intervijā piebilda, ka Zaķa vietā mandātu neuzturētu. Savukārt komentējot žurnālista jautājumu, vai Zaķim nevajadzētu mandātu nolikt vismaz uz laiku, Viņķele atbildēja, ka Latvijas parlaments mandātu uz laiku nolikt nemaz nepieļauj.

Tāpat intervijā Viņķele nosodīja tā dēvēto "Olšteiniešu" individuālo kampaņu veidošanu, sakot, ka  tā neesot bijusi īsti koleģiāla spēle. "Valdes sēdē šiem puišiem bija jāieskatās acīs kolēģiem, un es ceru, ka kaut kādu nelielu sirdsapziņas sakustēšanos viņi ir sajutuši." Tāpat Vinķele netieši norādīja, ka bijušie "Olšteinieši", visticamāk, jaunajā Saeimas sastāvā neieņems augstus amatus.

Jau vēstīts, ka, iespējams, tieši individuālo kampaņu veidošana bijis noteicošs iemesls, kāpēc Saeimā netika ievēlēta partijas līdere Solvita Āboltiņa (V).

Jau vēstīts, ka neapmierinātību partijā "Vienotība" izraisījusi atsevišķu biedru individuālās vēlēšanu kampaņas.

"Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars iepriekš norādījis, ka attiecībā uz kampaņu bija skaidra un visiem deputātu kandidātiem zināma stingra kārtība. Proti, deputātu kandidāti to varēja darīt, bet šādas aktivitātes bija jāsaskaņo ar vēlēšanu apgabala koordinatoru, jābūt skaidram finansējuma modelim, skaidroja Kampars.

Kampars skaidroja, ka vairāki deputātu kandidāti to "korekti un veiksmīgi" izdarīja, piemēram, Renārs Putniņš, Kārlis Eņģelis. Tomēr lielākā daļa no šīm reklāmām, īpaši Vidzemē, Kurzemē un Zemgalē, nebija saskaņota, pauda Kampars, precizējot, ka runa ir par Viļņa Ķirša, Jāņa Upenieka, Viktora Valaiņa un Jāņa Junkura kampaņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!