Foto: Saeimas administrācija
Visdārgāk viens deputāta krēsls 10. Saeimā izmaksājis partiju apvienībai "Par labu Latviju", bet vislētāk – apvienībai "Visu Latvijai!"-TB/LNNK.

LTV raidījums "De facto" aprēķinājis, cik īsti partijas iztērējušas, lai tiktu pie kārotajiem mandātiem 10. Saeimā.

Aprēķini veikti pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) iesniegtajām partiju priekšvēlēšanu deklarācijām, kurās uzskaitīti pilnīgi visa priekšvēlēšanu kampaņai tērētā nauda - tā dalīta ar iegūto vietu skaitu Saeimā:

5. "Visu Latvijai!-TB/LNNK" priekšvēlēšanu tēriņi bijuši vidēji 15 488 latu par katru no vēlāk iegūtajiem astoņiem deputātu mandātiem.

4. Zaļo zemnieku savienība - 23 173 LVL par katru no 22 deputātu vietām.

3. Saskaņas centrs - 24 528 LVL par katru no 29 krēsliem.

2. Vienotība - 29 286 LVL par katru no 33 vēlāk iegūtajiem deputātu krēsliem.

1. "Par labu Latviju" - 128 832 LVL par katru no 8 iegūtajiem deputātu krēsliem 10.Saeimā.

Savukārt topu noslēdz apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", kurai priekšvēlēšanu kampaņā izdevās iztērēt 132 324 latu, bet tā arī neiegūstot nevienu kāroto deputāta krēslu 10.Saeimā.

"Delfi" jau vēstīja, ka apvienība "Par labu Latviju" (PLL) 10. Saeimas vēlēšanās visvairāk naudas - 1,03 miljonus latu. Otrie lielākie vēlēšanu izdevumi bijuši uzvarējušajai apvienībai "Vienotība" - tā kopumā vēlēšanām iztērējusi 966 tūkstošus latu.

"Saskaņas centrs" kopumā vēlēšanām iztērēja nedaudz vairāk kā 700 tūkstošus latu, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - nedaudz vairāk kā pusmiljonu latu, savukārt VL-TB/LNNK vēlēšanu izdevumos deklarējusi salīdzinoši pieticīgu summu - aptuveni 124 tūkstošus latu.

No jaunajā Saeimas sasaukumā neiekļuvušajiem spēkiem lielākie tēriņi bijuši PCTVL - tā vēlēšanu izdevumos deklarējusi 132,3 tūkstošus latu.

KNAB pēc vēlēšanām ziņoja, ka neviena no partijām, gatavojoties 10.Saeimas vēlēšanām, nav pārsniegusi likumā noteiktos priekšvēlēšanu izdevumu "griestus" – aptuveni 570 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!