Foto: AFI
Pašlaik Saeimā nepārstāvētā partija "Visu Latvijai!" aicina trīs labējās partijas – "Jauno Laiku" (JL), "Sabiedrību Citai politikai" (SCP) un "Pilsonisko savienību" (PS) – savā topošajā apvienībā "Vienotībā" iekļaut "visus nacionāli orientētus spēkus".

Šāds aicinājums nosūtīts ne vien martā dibināmās "Vienotības" veidotājiem, bet arī apvienībai "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un partijai "Libertas Latvija".

"Visu Latvijai!" uzskata, ka "Vienotībai" ir jāapvieno visi nacionāli orientētie spēki, "kas iestājas par godīgu valsts pārvaldi. Šai apvienībai būtu jābūt atvērtai jebkuram Latvijas pilsonim, jebkurai organizācijai."

"...meklēsim kopīgo un nevis atšķirīgo! Formulēsim jaunus politiskās ētikas kritērijus, bet pats galvenais, vienotu redzējumu Latvijas izaugsmei, Latvijai kā nacionālai valstij ar prioritāti izglītībai un ar atbalstu inovatīvas ekonomikas attīstībai," teikts VL paziņojumā.

JL, PS un SCP veidotās apvienības "Vienotība" dibināšanas kongress notiks nākamā gada martā, kad par to būs lēmusi katras partijas biedru kopsapulce. Par spēku konsolidēšanu kopīgas apvienības izveidošanā 10. Saeimas vēlēšanām partijas vienojās šī gada augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!