Foto: Vītolu fonda vadītājs Vilis Vītols, LETA
Pateicoties 183 ziedotājiem no Latvijas, ASV, Kanādas, Anglijas, Vācijas, Zviedrijas, Austrālijas, Venecuēlas un Dānijas, jaunajā mācību gadā studijas ar Vītolu fonda stipendijām uzsāks 249 pirmkursnieki, bet 419 esošajiem stipendiātiem līgumi ir pagarināti, portālu "Delfi" informēja fonda valdes priekšsēdētāja Vita Diķe.

Stipendijas lielumu nosaka ziedotājs, un tās lielums ir no 1500 eiro līdz 6000 eiro gadā.

Vītolu fonds sadarbojas ar 30 uzņēmumiem, septiņiem fondiem, 32 organizācijām un korporācijām, 95 privātpersonām, un dibinātas 19 testamentāro novēlējumu stipendijas. Izveidota arī īpašā draugu stipendija – pateicoties jau absolvējušo stipendiātu un citu labvēļu ziedojumiem – tā spēs atbalstīt 16 jaunos studentus.

Bijušais stipendiāts, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes pasniedzējs un pētnieks Edvīns Danovskis pateicības vēstulē fondam raksta: "Vārds "veiksme" ir radniecīgs darbības vārdam "veikt" un lietvārdam "veikums". Šādā nozīmē laiks kopš Vītola fonda stipendijas saņemšanas man ir bijis veiksmes pilns. Tomēr veiktspēja ir mainīga – to var gan izsmelt, gan atjaunot. Veiktspējas atjaunošanas avoti var būt dažādi, un viens no tiem ir citu cilvēku dzīvesprieks, centība, gādība par citiem, godprātīgums un izturība. Brīnišķīgi, ka katrs cilvēks var būt gan šā avota patērētājs, gan radītājs. Lai katrs, kam tas vajadzīgs, no šā avota smeļ un dāsni to piedāvā citiem!"

Pieteikšanās nākamā mācību gada stipendijām sāksies 2017. gada 15. janvārī un ilgs līdz 1. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!