Foto: Reuters/Scanpix

Šodien vizītē Latvijā ieradīsies Kanādas starptautiskās tirdzniecības ministrs Fransuā Filips Šampaņs. Latvijā viņam paredzēta tikšanās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V).

Vizītes laikā norisināsies publiska diskusija "Eiropas Savienības (ES) un Kanādas Visaptverošais ekonomikas un tirdzniecības nolīgums (CETA) - ieguvumi un iespējas", kurā piedalīsies Kanādas starptautiskās tirdzniecības ministrs, ĀM parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (V), kā arī Saeimas un Eiropas Parlamenta (EP) deputāti.

CETA nolīgumu ES un Kanāda parakstīja 2016. gada 30. oktobrī, savukārt 15. februārī to atbalstīja EP. Patlaban ir sākta nolīguma ratifikācija Saeimā. Kā norāda ministrijā, nolīgums veicinās ES un Kanādas savstarpējo tirdzniecību, radīs jaunas darbavietas, veicinās ekonomisko izaugsmi un sniegs jaunas iespējas uzņēmumiem.

Nolīgums paredz ne tikai muitas nodokļu likvidēšanu, bet arī virkni citu noteikumu tirdzniecības atvieglošanai, vienlaikus saglabājot ES pārtikas drošuma, sociālos un vides aizsardzības, kā arī citus standartus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!