Foto: LETA

Arī Latvijas Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis sveicis skolotājus, pasniedzējus, skolēnus, studentus un vecākus Zinību dienā, uzsverot izglītības nozīmi cilvēka dzīvē.

"Cienījamie skolotāji, pasniedzēji, skolēni, studenti un vecāki! No sirds sveicu Jūs Zinību dienā! Katra mācību gada sākumā mēs dzirdam, cik svarīgu lomu cilvēka dzīvē spēlē izglītība. To mums atgādina skolu direktori, skolotāji, vecāki un valsts amatpersonas. Un tā nav sakritība, jo izglītībai patiešām ir neatsverama loma un nozīme," savā apsveikumā raksta Izglītības un zinātnes ministrs." Izglītībai IR nozīmē. Un šo nozīmi un izglītības pienesumu neviens no mums nevar tā īsti novērtēt, kamēr pats mācās. Izglītības vērtību mēs sākam saprast 10-20 gadus pēc tam, kad esam beiguši mācīties un sākuši tālākās dzīves gaitas."

"Lai gan, patiesībā, cilvēks mācās un pilnveidojas visu mūžu. Tomēr skolas, tehnikuma vai universitātes gadi ir tie, kas liek pamatu visai turpmākajai dzīvei. Skolas pirmajos gados galvenais uzdevums ir iemācīties mācīties, kļūt zinātkāriem, šī vārda labākajā nozīmē.  Izglītība ir pamats cilvēka dzīvei, bet cilvēks ir valsts pamats. Šī ir nesaraujama ķēde," viņš turpināja. "Tāpēc visas attīstītās zemes izglītībai ir veltījušas milzum daudz uzmanības un resursu, liekot stabilus attīstības pamatus valstij kopumā. Esmu pārliecināts, ka nedz izdaudzinātais "ekonomikas izrāviens", nedz Latvijas reģionu attīstība, nedz valsts ekonomikas izaugsme kopumā, nevar piepildīties bez pamatīga ieguldījuma izglītībā. Un es novēlu mums visiem šo ieguldījumu piedzīvot." "Kvalitatīvu, stabilu un nākotnē vērstu izglītības sistēmu gaida un novērtēs visi - gan pedagogi, gan skolēni, gan studenti, gan vecāki, gan vecvecāki. Šis patiesi ir fundamentāls uzdevums un novēlējums visiem, un visvairāk mums - politiķiem," skaidroja Vjačeslavs Dombrovskis. "Šogad Zinību dienu mums sanāk svinēt pat divas dienas. Novēlu, lai visiem tās paiet priecīgā uztraukumā, kārtojot burtnīcas un somas, bantes un baltos kreklus. Jau pirmdien skolās visā Latvijā atskanēs pirmie zvani un atsāksies viens no interesantākajiem un aizraujošākajiem ceļojumiem Jūsu dzīvē - ceļojums zināšanu pasaulē. Prieku, izturību, pacietību, radošumu un sapratni ikvienam šī ceļojuma dalībniekam!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!