Foto: LETA
11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) "lokomotīves" būs Saeimas deputāti Einārs Cilinskis, Raivis Dzintars, Imants Parādnieks, Gaidis Bērziņš un Inese Laizāne, to otrdien nolēmusi nacionālās apvienības valde.

Pēc nacionālās apvienības valdes sēdes VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars pastāstīja, ka pirmais numurs Rīgā būs Cilinskis, Vidzemē - Dzintars, Zemgalē - Parādnieks, Kurzemē - Bērziņš, bet Latgalē - Laizāne.

Dzintars norādīja, ka pagaidām esot skaidrība tikai par pirmo piecnieku Vidzemes vēlēšanu apgabalā. Kā pirmais numurs varētu būt Dzintars, kā otrais - Saeimas deputāts Jānis Dombrava, trešais - "Latvijas Avīzes" žurnāliste Ināra Mūrniece, ceturtais - Saulkrastu domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis, bet kā piektais - Valmieras domes deputāts Romāns Naudiņš.

Dzintars atzina, ka VL-TB/LNNK sarakstos kā kandidāti būs arī biedrības "Demokrātiskie patrioti" pārstāvji, bet cik un kādās pozīcijās, vēl tikšot spriests.

VL-TB/LNNK līderis norādīja, ka, kandidējot vēlēšanās no nacionālās apvienības saraksta, šiem biedrības pārstāvjiem būs vismaz jākļūst par VL-TB/LNNK atbalstītājiem, bet ievēlēšanas gadījumā jāiestājas šajā partijā.

Jau ziņots, ka VL-TB/LNNK līderis iepriekš pastāstīja, ka nacionālā apvienība 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās plāno startēt ar minimālu finansējumu.

Dzintars skaidroja, ka vēlēšanu kampaņas procesu koordinēs jau izveidota darba grupa, kurā iesaistītas gan partijā aktīvas personas, gan profesionāļi no nacionālās apvienības atbalstītāju vidus.

"Kopējā komandas darbā meklēsim risinājumus, lai ar maziem vai vispār bez līdzekļiem varētu sniegt savu vēstījumu sabiedrībai," norādīja politiķis.

VL-TB/LNNK līderis atzina, ka finansiālais ieguldījums priekšvēlēšanu kampaņai, tāpat kā iepriekš, paredzēts ļoti minimāls. Tā vietā plānots aktīvi strādāt ar cilvēkiem klātienē un interneta vidē, kā arī informēt ar savu avīzi.

Pēc Saeimas vēlēšanām VL-TB/LNNK nevēlētos sadarboties ar apvienību "Saskaņas centrs" (SC) tās pašreizējā veidolā, kas neesot vērsts uz Latvijas interesēm.

Kā loģisku nākamo koalīciju Dzintars redzot nacionālo apvienību, "Vienotību" un Zatlera reformu partiju (ZRP). Runājot par "Vienotībā" esošās partijas "Sabiedrības citai politikai" (SCP) pārstāvjiem, kas pēc iepriekšējām vēlēšanām uzlika veto nacionālās apvienības dalībai koalīcijā, Dzintars norādīja, ka tā esot maza un šaura domubiedru grupiņa un viņš cerot, ka šie promaskaviskā virziena lobētāji Saeimā neiekļūs.

Savukārt attiecībā uz ZRP nacionālās apvienības politiķis pauda bažas par tās pausto attieksmi pret naturalizāciju un apliecināja, ka tiek meklēta potenciāla sadarbība ar SC iespējamās valdības veidošanā.

"Nav šaubu, ka nākamā Saeima būs tiesiskāka, bet ir svarīgi, lai tā neietu pārkrievošanās virzienā," uzsvēra Dzintars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!