Foto: F64
Apvienība "Visu Latvijai!"- "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" (VL-TB/LNNK), kas piektdien Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniedza apvienības deputātu kandidātu sarakstus 10.Saeimas vēlēšanām, savā 4000 zīmju priekšvēlēšanu programmā sola atcelt nesen spēkā stājušos imigrācijas atvieglojumus ārvalstu investoriem.

"Mēs atcelsim Imigrācijas likumā noteiktos atvieglojumus viltus investoriem un bezdarba apstākļos stingri ierobežosim trešo valstu pilsoņu imigrāciju," teikts programmā. Tāpat solīts panākt, lai "latvieši pārbrauktu no svešuma un aizbrauktu nelojāli cittautieši".

Apvienība sola ieviest valsts apmaksātu izglītību tikai valsts valodā, mazākumtautībām mācot attiecīgās tautas vēsturi, tradīcijas un kultūru pašu valodā. Apvienības programmā solīts veicināt, lai "valsts un pašvaldību finansētās skolas par pirmo un otro svešvalodu izvēlētos tikai Eiropas Savienības oficiālās valodas", bet Latvijas vēsturi mācīt kā atsevišķu priekšmetu.

VL-TB/LNNK sola panākt, ka darbā apkalpojošā sfērā pieņem cilvēkus arī bez krievu valodas zināšanām, uzskatot, ka tas novērsīs latviešu jauniešu diskrimināciju darba tirgū.

Programmā skarti arī citi nacionālie jautājumi, piemēram, pilsonība, totalitāro noziegumu pielīdzināšana nacionālsociālisma noziegumiem, Latvijas attālināšanās no Krievijas ietekmes zonas, PSRS un Krievijas impēriskās simbolikas lietošanas sabiedriskā telpā aizliegšana un citi.

"Mēs mainīsim priekšstatus – latvieši nav upuru, latvieši ir varoņu tauta," teikts programmā.

Sociālajā jomā VL-TB/LNNK sola valsts galvojumu jaunām ģimenēm pirmā mājokļa iegādei 30% apmērā no bankas nodrošinājuma, celt ar nodokli neapliekamo ienākumu minimumu un neapliekamo minimumu par katru apgādājamo un paaugstināt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamos izdevumus par medicīnas un izglītības pakalpojumiem. Pensionāriem apvienība sola garantēt gan sociālo nodrošinājumu, nepieļaujot mazo un vidējo pensiju samazinājumu, gan "darbīgas un aktivitātēm piepildītas vecumdienas".

Tāpat VL-TB/LNNK sola lielākus nodokļus patēriņam, kapitālam, neefektīvi izmantotiem resursiem un mazākus - darbaspēkam un maziem uzņēmējiem.

Kā jau iepriekš ziņots, Rīgas vēlēšanu apgabalā apvienības saraksta pirmajā vietā ir Saeimas deputāts Dzintars Rasnačs (TB/LNNK), otrajā vietā – "Visu Latvijai" valdes loceklis Einārs Cilinskis, trešajā - s/o "Vītolu fonds" padomes locekle un kādreizējā "Jaunā Laika" biedre Laura Bulmane (šobrīd bezpartejiskā). Savukārt ar ceturto numuru startē "Visu Latvijai" valdes loceklis Dmitrijs Mironovs.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā pirmie četri kandidāti ir attiecīgi "Visu Latvijai" līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, satiksmes ministra biroja vadītājs Emīls Jakrins (TB/LNNK), Saeimas deputāts Visvaldis Lācis ("Visu Latvijai") un Valmieras pilsētas domes deputāts Romāns Naudiņš (TB/LNNK).

Ar pirmo numuru Kurzemes vēlēšanu apgabalā startē TB/LNNK valdes priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš, ar otro – "Visu Latvijai" valdes loceklis Jānis Iesalnieks, ar trešo – Talsu ģimnāzijas direktore un TB/LNNK valdes locekle Inguna Raituma, bet ar ceturto – "Lauku sēta pilsētā" projekta asistents Raivis Blumfelds ("Visu Latvijai"). .

Zemgales vēlēšanu apgabalā Nacionālās apvienības saraksta pirmajā vietā ir "Visu Latvijai" līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks, otrajā vietā – satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK), trešajā vietā – biedrības "Klubs 415" vadītājs Jānis Sils (bezpartejiskais), bet ceturtajā – Saeimas deputāts Juris Dobelis (TB/LNNK).

Savukārt Latgales vēlēšanu apgabalā ar pirmo kārtas numuru kandidē Saeimas deputāts Pēteris Tabūns (TB/LNNK), ar otro – Latgales studentu centra valdes loceklis Mareks Gabrišs ("Visu Latvijai" biedra kandidāts), ar trešo – Balvu novada domes deputāts Pēteris Kalniņš (TB/LNNK). Savukārt ceturtajā vietā ir bijusī Daugavpils teātra direktore Inese Laizāne ("Visu Latvijai" biedra kandidāte).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!