Foto: Publicitātes attēls
27. novembrī, VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) atzīmes saņemšanai būvatļaujā par projektēšanas nosacījumu izpildi iesniedza "Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa Latviešu strēlnieku laukumā, Rīgā" būvprojektu, portālu "Delfi" informē VNĪ pārstāvji.

Vienlaikus ar būvprojekta iesniegšanu VARAM gala saskaņošanai, VNĪ izsludinās būvdarbu iepirkuma otro kārtu. Kā tika ziņots iepriekš, būvdarbu iepirkuma pirmajā kārtā kvalificējās 14 pretendenti, kuri otrā kārtā tiks uzaicināti iesniegt finanšu piedāvājumus būvdarbu veikšanai. Ja projekta tālākajos posmos neradīsies papildus šķēršļi un būvdarbu iepirkuma otrā kārta noritēs raiti, tad 2018. gada otrajā ceturksnī plānota līguma par būvdarbu veikšanu slēgšana. "Nākotnes nama pamatakmens 2018.gadā ir jāieliek!" jau iepriekš informēja VNĪ valde.

VNĪ valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis uzsver: "Projekta pozitīvu virzību ir sekmējusi VNĪ vadības komandas un visu projektā iesaistīto pušu konstruktīva sadarbība. Vēlos uzsvērt Uzraudzības padomes lomu, kas viennozīmīgi veicinājusi sapratni par projekta turpmākajiem soļiem un to, ka strādājam kopējam mērķim. Iesniegtais būvprojekts ir vēl viens stūrakmens tālākajā projekta gaitā, un būvniecības uzsākšana tuvākajā nākotnē ir reāla".

Jau ziņots, ka projektā paredzēta Latvijas Okupācijas muzeja (LOM) ēkas rekonstrukcija un piebūves "Nākotnes nams" izbūve, pamatā saglabājot Gunāra Birkerta ideju – 2001. gadā arhitekta dāvinātās Okupācijas muzeja pārbūves skices. Projektam 2016. gada 8. septembrī piešķirts nacionālo interešu objekta statuss. Projektā paredzēta Okupācijas muzeja ēkas rekonstrukcija un piebūves "Nākotnes nams" izbūve. Tā kā projekta gaitā notikušas būtiskas izmaiņas, precizēts projekta īstenošanas termiņš būs zināms pēc līguma par būvdarbu veikšanu noslēgšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!