Foto: F64
Latvijas sportistu komanda Londonas Olimpiskajās spēlēs nostartēja godam, trešdien LTV raidījumam "Labrīt, Latvija!" uzsvēra Latvijas olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Kā augsta līmeņa rādītāju viņš novērtēja to, ka viena ceturtā daļa dalībnieku iekļuvusi olimpisko spēļu fināla pirmajā desmitniekā. Latvijai individuālajos sporta veidos esot ļoti daudz talantīgu cilvēku un pietiekami kvalificēti treneri, kas spēj attiecīgi sagatavot sportistus.

Vrubļevskis arī norādīja, ka liela daļa no komandas dalībniekiem bijuši olimpisko spēļu debitanti vecumā līdz 24 gadiem, tāpēc esot labas perspektīvas arī nākotnes startiem.

Aizvadītajā Olimpiādē Latvija izcīnīja divas godalgām. Zelta medaļu BMX riteņbraukšanā izcīnīja Māris Štrombergs, kļūstot par divkārtēju olimpisko čempionu, bet pie bronzas tika pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

Ceturto vietu izcīnija tāllēcēja Ineta Radēviča, septīto vietu izcīnīja svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, astotajā vietā ierindojās modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska un šķēpmetēja Madara Palameika, bet devīto vietu izcīnīja septiņcīņniece Laura Ikauniece un pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!