Foto: DELFI
Organiskās sintēzes institūtā (OSI) pirmdienas vakarā izcēlies ugunsgrēks un glābējiem nācies evakuēt divus darbiniekus, kas nevēlējušies pamest telpas, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD informē, ka pirmdienas vakarā institūta laboratorijā pirmajā stāvā izcēlies ugunsgrēks. Liesmas apņēmušas aptuveni divdesmit kvadrātmetru lielu platību un radies sadūmojums. VUGD darbinieki no institūta telpām evakuējuši divus darbiniekus, kas nav vēlējušies pārtraukt darbu.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja VUGD Sabiedrisko attiecību odaļas priekšniece Viktorija Gribuste, ugunsdzēsēji izsaukumu uz trīsstāvu sabiedrisko ēku Aizkraukles ielu Rīgā saņēmuši pulksten 21:19. Pēc sākotnējās informācijas ēkas pirmajā stāvā degusi telpa 20 kvadrātmetru platībā.

Ierodoties notikumu vietā - Organiskās sintēzes institūtā - ugunsdzēsēji konstatējuši, ka ēkā deg ķīmijas laboratorijas kabinets, kas radījis sadūmojumu visā ēkā. No notikumu vietas ugunsdzēsēji evakuējuši divus cilvēkus.

OSI direktors Osvalds Pugovičs pastāstīja, ka viens no evakuētajiem darbiniekiem bijis viņš pats, bet otrs - institūta galvenais inženieris.

"Nebija jau tā, ka mēs tur būtu šausmīgi strādājuši un tad aiznesti projām ar visām kolbām. Vienkārši ļoti gribējās redzēt, kas tur notiek. Ugunsdzēsēji gan panāca savu un mūs evakuēja," sacīja Pugovičs.

Viņš arī norādīja, ka šobrīd OSI strādā apdrošinātāji, lai aprēķinātu ugunsgrēka radītos zaudējumus. Negadījuma iemesli vēl nav skaidri.

Ugunsgrēku VUGD darbinieki likvidējuši pulksten 23:23. Pēc tam ugunsdzēsēji izvēdinājuši telpas no piedūmojuma.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD reaģējis uz 85 notikumiem, no kuriem ar ugunsgrēkiem bija saistīti 65, bet ar glābšanas darbiem - 13.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!