Foto: VUGD

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki svētdien Priekules pagastā palīdzējuši kādai govij, kura bija iebāzusi galvu mucā un iesprūdusi, portāls “Delfi” uzzināja VUGD.

Tāpat, palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Rīgā noķēra un nogādāja veterinārajā klīnikā savainotu gulbi.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās – no šā gada 14.janvāra plkst. 6.30 līdz 16.janvāra plkst. 6.30, VUGD saņēma 88 izsaukumus – 39 uz ugunsgrēku dzēšanu un 40 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 19.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Alūksnes novada Zeltiņu pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāva koka dzīvojamā māja deg 90 kvadrātmetru platībā un tai iebrukušas jumta konstrukcijas. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 80 gadus veca sieviete. Plkst. 1.41 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz svētdienu plkst. 3.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils ielu Daugavpilī, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega šķūņa ēka. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka 150 kvadrātmetru platībā deg zem viena jumta esošas četras saimniecības ēkas un divas pirtis. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks, kura vecumu un dzimumu nebija iespējams noskaidrot. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 7.47 un tā notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.

Svētdien plkst. 15.05 tika saņemts izsaukums uz Lietuviešu ielu Liepājā, kur neapsaimniekotā divstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pa ēkas otrā stāva logiem nāk dūmi – sadūmojumu radīja 1 kvadrātmetra platībā degošais dīvāns. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba apmēram 50 gadus vecu vīrieti, kurš bija guvis apdegumus un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 16.01 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, malka, zaru kaudze, sadzīves mantas, koks, elektrības motors, gāzes plīts, sodrēji sešu ēku dūmvados, septiņas vieglās automašīnas, divas dārza mājas, trīs pirtis, šķūnis, trīs dzīvojamās mājas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!