Foto: LETA
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki svētdien Liepājā izglābuši dīķī slīkstošu cilvēku, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Izsaukums tika saņemts pulksten 20.30 un glābēji devās uz Hika ielu Liepājā, kur dīķī slīka cilvēks. Glābēji cilvēku no dīķa izcēla un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Savukārt pirmdien Dagdas novada Andrupenes pagastā ugunsdzēsēji no ūdenstilpnes izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas (VP) darbiniekiem.

Sestdien pulksten 23.10 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rucavas novadu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. "Delfi" jau rakstīja, ka šajā ugunsgrēkā viens cilvēks gāja bojā.

Svētdien pulksten 7.54 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Vecpilsētas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies sešstāvu dzīvojamā mājā. Pulksten 12.44 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Pirmdien pulksten 17.58 VUGD saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu māju Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka kādā no dzīvokļiem deg dīvāns divu kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 18.35 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz otrdienu pulksten 1.43 Brīvības gatvē Rīgā deviņstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ugunsdzēsēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1 kvadrātmetru platībā.

No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks un pulksten 2.17 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien ap pulksten 14.30 Babītes pagastā mežā apmaldījušies divi cilvēki. Izmantojot automašīnas skaņas signālus, cilvēkiem norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koks, sausā zāle, kūdra, meža zemsedze, niedres, dzīvžogs, malka, siena ruļļi, zaru un skaidu kaudze, kokmateriāli, sadzīves mantas, siltumizolācija, elektrības sadales skapis un citi priekšmeti.

Brīvdienās ugunsdzēsēji arī glāba bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušus dzīvniekus. Tā Strazdu ielā Rīgā no divstāvu ēkas jumta viņi nocēla kaķi, Pavārkalna ielā Tukumā izcēla dubļos iestigušu suni, Aviācijas ielā Rīgā atbrīvoja starp loga rāmi un vērtni iestrēgušu kaķi, Dundagas novadā izcēla akā iekritušu suni, bet Raiņa ielā Jūrmalā atbrīvoja apkures sistēmas caurulē iesprūdušu suni.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 149 izsaukumus, no kuriem 67 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 62 – uz glābšanas darbiem, taču 20 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!