Foto: F64
Trešdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki palīdzējuši cilvēkiem mežā – vienam vīrietim pastaigas laikā bija sākušās veselības problēmas un viņš pats nespēja no meža izkļūt, bet vēl cits cilvēks mežā bija apmaldījies.

Trešdien ap pulksten 15 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rudzu ielu Rīgā, kur kādam vīrietim, pastaigājoties mežā, radās veselības problēmas un viņš saviem spēkiem nespēja izkļūt no meža – ugunsdzēsēji glābēji nokļuva līdz vīrietim un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Savukārt ap pulksten 22 Aizputes novada Kalvenes pagastā mežā bija apmaldījies cilvēks – izmantojot skaņas un gaismas signālus, ugunsdzēsēji glābēji cilvēkam norādīja pareizo virzienu izejai no meža.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Ventspils novada Popes pagastā atbrīvoja pusatvērtā logā iesprūdušu kaķi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības instalācija, vieglā automašīna, malkas šķūņa starpstāvu pārsegums un sodrēji ēkas dūmvadā.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Mazā Ūdens ielā Rīgā, kur dega atkritumi 10 kvadrātmetru platībā. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts pēc pusnakts un pulksten 2.14 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 34 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!