Foto: stock.xchng
Valsts vides dienesta (VVD) Liepājas reģionālā vides pārvalde ierosinājusi administratīvo lietvedību par mēslu un vircas neatbilstošu uzglabāšanu Priekules novada Kalētu pagastā esošajā SIA "Bengtsson Latvia" saimniecībā, portālu "Delfi" informēja Vides dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Administratīvā pārkāpuma lietu plānots izskatīt 8. maijā.

Pārbaudē Zviedrijas pilsonim Bengtam Andersam Tūrdam Bengtsonam piederošās SIA "Bengtsson Latvia" saimniecībā "Lanku ferma" inspektori konstatējuši virkni pārkāpumu un neatbilstības normatīvo aktu prasībām.

Saimniecībā saražotie kūtsmēsli un virca uzkrāti kaudzēs ap dzīvnieku novietnēm, tāpat ap kūtīm, uz zemes bez cietā seguma atrodas vairākas mēslu kaudzes ar apkārt noplūdušu vircu, bet gar lielāko kūti ierīkots ceļš, kuram abās pusēs atrodas mēslu kaudzes, secinājis VVD.

Tāpat saimniecībā nav izbūvēta mēslu krātuve un vircas tvertne.

VVD skaidro, ka saimniecības īpašnieks pārkāpis likuma Par piesārņojumu 4. panta 1. daļas 1. punktu un 5. punktu, kā arī Ministru kabineta noteikumus, kas regulē prasības piesārņojošo darbību veikšanai dzīvnieku novietnēs.

Īpašniekam VVD devis rīkojumu līdz 1. jūlijam sakārtot mēslu un vircas uzglabāšanu atbilstoši noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!