Foto: Shutterstock

Sestdien, 14. aprīlī, vairāki cilvēki guvuši traumas, strādājot ar zāģi un dedzinot lapas vai savā teritorijā savāktos atkritumus, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Zemgalē, apzāģējot ābelēm zarus, 60 gadus vecs vīrietis iezāģējis sev kājā. Šajā pašā novadā 80 gadus vecs vīrietis, zāģējot dēlīšus, iezāģējis sev rokā un nopietni traumējis plaukstu, gūstot kaulu, muskuļu un cīpslu bojājumus.

Vidzemē 75 gadus veca sieviete, lai apzāģētu zarus, bija pakāpusies uz trepēm, bet nokrita no tām. Viņa guva mugurkaula skriemeļu bojājumus un galvas traumu.

Kurzemē 57 gadus vecs vīrietis, saimniecībā strādājot ar riņķa zāģi, guvis plaukstas traumu un muskuļu bojājumus.

Vidzemē 42 gadus veca sieviete, sakopjot teritoriju, bija sakūrusi ugunskuru, kurā, visticamāk, bijis arī flakoniņš ar vielu, kas viegli aizdegas. Flakoniņam uzliesmojot, sieviete guvusi sejas, roku un kāju apdegumus.

Pierīgā 39 gadus vecs vīrietis nesis trauku ar karstām oglēm, taču pakritis, gūstot sejas, abus roku un abu kāju apdegumus.

Rīgā 40 gadus vecs vīrietis nokritis no otrā stāva balkona, gūstot smagu politraumu - krūškurvja, plecu kaula ievainojumus un, iespējams, ribu lūzumus.

Kurzemē divi mazi bērni guvuši traumas, izkrītot no ratiņiem. Piecus mēnešus vecs zēns guvis sejas traumu, bet kāds četrus mēnešus vecs bērns līdzīgā negadījumā guvis galvas traumu.

Zemgalē bērnu rotaļu laukumā, krītot no pusotra metra augstuma, septiņus gadus vecs zēns guvis krūškurvja un vēdera orgānu traumas. Bērns nogādāts slimnīcā arī ar iespējamiem ribu lūzumiem.

Savukārt vēl kāds 14 gadus vecs pusaudzis Zemgalē, skaldot malku, nocirtis sev pirksta galu.

Dažādas traumas guvuši motociklu, motorolleru, kvadraciklu un velosipēdu vadītāji, kā arī viena pasažiere.

Lielākoties cietušie ir jauni vīrieši, kuri vai nu krita vai cieta sadursmē ar citu transportlīdzekli.

Atsevišķos gadījumos gūtas arī smagas traumas, tajā skaitā galvas un mugurkaula traumas un vaļēji lūzumi.

Sestdien NMPD saņēmis 1328 izsaukumus, no kuriem 276 gadījumos gūtas traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!