Foto: LETA

Pirmdien, 2.martā, "zaķiem.lv" aplikācijas autori dosies uz Valsts policiju (VP) sniegt paskaidrojumus saistībā ar "Rīgas satiksmes" (RS) iesniegumu, liecina paziņojums aktīvistu "Facebook" lapā.

Aktīvisti pārmet RS "liekuļošanu un klajo melošanu" 12.februārī izskanējušajā Latvijas Radio 5 intervijā, kur RS pārstāvji esot teikuši, ka ar "zaķiem.lv" neplāno cīnīties", taču atklājies, ka RS jau teju nedēļu iepriekš - 6.februārī - vērsusies policijā.

"Tā vietā, lai sakārtotu uzņēmuma iekšējās problēmas, RS mēģina atrast pārkāpumus "zaķiem.lv" darbībā, pauž aktīvisti.

Aktīvisti uzskata, ka ar izveidoto aplikāciju likumu nav pārkāpuši. "Mēs tautu informējam, jo esam par taisnību, nevis krāpšanu un liekuļošanu. Ja RS darītu savu darbu pareizi, "zaķiem.lv" nemaz nepastāvētu," pauž aplikācijas izstrādātāji.

Viņi arī uzsver, ka sniegs policijai paskaidrojumus, bet "padoties neplāno".

Kā ziņots, aplikācijas "zaķiem.lv" pieejamība "AppStore" veikalā pagaidām ir apturēta, liecina aplikācijas autoru paziņojums vietnē "Facebook". Tas nozīmē, ka pagaidām, uz nenoteiktu laiku, ''iOS'' jaunie lietotāji nevar lejupielādēt aplikāciju, bet tie, kuriem tā jau ir, var droši turpināt to lietot, norāda aplikācijas izveidotāji.

Aplikācijas autori skaidro, ka šāda situācija radusies "Rīgas satiksmes" spiediena dēļ.

Kā pastāstīja "Rīgas satiksmes" pārstāvis Viktors Zaķis, 6.februārī uzņēmuma pārstāvji vērsušies Valsts policijā pret aplikācijas izstrādātājiem, skaidrojot, ka šie cilvēki "paši rīkojas nelikumīgi un tāpat aicina rīkoties arī citus". Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins skaidroja, ka policija iesniegumu saņēmusi un par tajā minēto informāciju ir sākta pārbaude.

Valsts policijai gan nav zināms, kāpēc apturēta aplikācijas izplatīšana, norādīja Anučins.

Kā ziņots, līdz ar biļešu cenu celšanos Rīgas sabiedriskajā transportā SIA "Sironize" nācis klajā ar mobilo ierīču aplikāciju "zaķiem.lv", kas paredzēta, "lai aplūkotu un dalītos ar kontroles atrašanās vietām - "mūc pats un palīdzi aizmukt citiem!" - tā aplikācijas mērķi skaidro paši autori.

Aplikācijas darbības princips līdzinās populārās navigācijas aplikācijas "Waze" darbībai. Katrs aplikācijas lietotājs var dalīties ar citiem lietotājiem ar informāciju par sabiedriskā transporta kontroles atrašanās vietām. Aplikācija pieļauj dalīšanos ar informāciju trīs kategorijās - "vienkārša biļešu pārbaude", "kontrolieri kopā ar policistiem" un "reids, kad visi transportlīdzekļi tiek apturēti".

Aplikācija "zaķiem.lv" pieejama bez maksas "Apple AppStore" un "Google Play Store" veikalos. Aplikācijas autori izveidojuši arī mājaslapu "zakiem.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!