Foto: F64

Par balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās aizdomās turētais deputāts Dzintars Zaķis (V) Drošības policijai sniegtajās liecībās paudis pārliecību, ka tā ir provokācija pret viņu un viņa pārstāvēto partiju "Vienotība". Savukārt lietā apsūdzētais Viļānu novada deputāts Andris Kozulis liecināt atteicies, trešdien vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Pēc raidījuma rīcībā esošās informācijas Saeimas deputāts Drošības policijā liecinājis, ka balsu pirkšanu viņš neesot organizējis, ja tāda tiešām esot notikusi. Tāpat viņš Drošības policijai sniegtajās liecībās jau iepriekš noliedzis, ka būtu zinājis par balsu pirkšanu vai ticis tajā iesaistīts.

Jau ziņots, ka Zaķim lietā piemērots liecinieka statuss.

"Panorāma" vēstī, ka par notikušo viņš pērnā gada novembra beigās Drošības policijai sniedzis 23 minūšu garu skaidrojumu. "Saistībā ar notikušajām 12.Saeimas vēlēšanām varu liecināt, ka pirms vēlēšanām, augustā un septembrī, veicu aktīvu aģitācijas darbu Latgales reģionā, jo es kandidēju uz Saeimu no šī apgabala," kā ziņo raidījums liecinājis Zaķis. Viņš drošībsargājošajai iestādei norādījis, ka diezgan daudz braukājis apkārt pa reģionu un ticies ar vairākām personām. Kā personas, ar kurām viņš ticies, Zaķis Dro''sibas policijai norādījis "garīgos līderus" un pašvaldību vadītājus. Tāpat Saeimas deputāts ticies arī ar reģiona uzņēmējiem, piemēram, ar Līvānos esošā uzņēmuma "Sencis" vadītāju, kā arī ar kūdras nozares pārstāvjiem. Vēl Zaķis liecinājis, ka ticies arī ar uzņēmēju un Viļānu novada deputātu Andri Kozuli un citiem ceļu būves pārstāvjiem un uzņēmējiem.

Drošības policijai Zaķis arī skaidrojis savu darbību pašā vēlēšanu dienā. Kā ziņo raidījums, viņš 2014.gada 4.oktobrī bijis Lazdu kalnā kopā ar medību kolektīvu, bet pēcpusdienā iebraucis Kozuļa "Vlakon" birojā, kas atrodas netālu no Rikavas. Zaķis Drošības policijai stāstījis, ka birojā nelielā sanāksmē, kurā piedalījušies aptuveni no 15 līdz 20 cilvēki, pārrunātas dažādas aktualitātes. Starp personām bijis arī satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) ar vairākiem cilvēkiem no sava biroja un arī viņa ģimenes locekļi. Tāpat "nelielajā sanāksmē" piedalījies arī "Latvijas Autoceļu uzturētājs" uzņēmuma vadītājs Vladimirs Kononovs.

Satiksmes ministrs raidījumam apstiprināja, ka vēlēšanu dienā saticis Zaķi. Arī viņš par notikušo sniedzis liecības Drošības policijai. Savukārt Zaķis savās liecībās pārliecināti paudis, ka par balsu pirkšanu neko nezina. "Varu liecināt, ka vēlēšanu dienā, es nesaņēmu nekādu informāciju, par iespējamu balsu pirkšanu ne "Vienotības" labā, nekādas citas partijas labā. Šādas informācijas nebija arī to personu rīcībā, ar kurām es tikos tajā dienā," teicis Zaķis.

"Panorāma" rīcībā esošā informācija liecina, ka balsu pirkšanā apsūdzētais Kozulis izvēlējies liecības Drošības policijai nesniegt.

Rēzeknes tiesai nodotajā lietā par iespējamo balsu pirkšanu par labu deputātam Dzintaram Zaķim 12.Saeimas vēlēšanās Latgalē viens no apsūdzētajiem ir Viļānu novada deputāts Andris Kozulis, bet otrs apsūdzētais - Andrejs Sačkovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!