Foto: F64

Valdību veidojošā koalīcija ir pietiekami stabila un nav nekāda pamata to mainīt, piemēram, veidojot jaunu koalīciju, jeb "Dombrovska ceturto valdību", trešdien intervijā LTV sacīja "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Lai gan neesot izslēgts, ka kāds mēģina gāzt šo koalīciju, Zaķis ir pārliecināts, ka līdz tam nenonāks, jo pārbūvēm koalīcijā neesot īstu iemeslu. Viņš arī noraida bažas, ka varētu tik veidota jauna koalīcija ar citu ministru sadalījumu un esošais premjers Valdis Dombrovskis (V) varētu izveidot jau ceturto valdību pēc kārtas.

Zaķis arī bija skeptisks par Nacionālās apvienības iespējamām pretenzijām uz jauniem ministru portfeļiem.

"Apvienības domas laikam ejot ir mainījušās. Kad veidojām koalīciju, viņi [NA] piekrita, ka ir šāds ministru skaits, tad, kad paši mainīja tieslietu ministru, viņi teica, ka pietiks, bet nu domas sāk mainīties," norādīja Zaķis, uzsverot, ka " džentlmeņi vienošanās nemaina".

Jau ziņots, ka Nacionālā apvienība jauna satiksmes ministra meklējumu laikā vēlas izvērtēt katra ministra darbu un pēc divām nedēļām NA sniegs priekšlikumus, kā šim vērtējumam būtu jānotiek. Tāpēc līdz 1.martam nevar izslēgt arī "krēslu pārbīdi" - izmaiņas valdības sastāvā, pirmdien pēc koalīcijas partiju sadarbības padomes sacīja NA pārstāvis Imants Parādnieks.

Dombrovskis iepriekš uzsvēra, ka parakstīto koalīcijas līgumu izmainīt nevajadzētu. NA prasības neesot īsti skaidras. Savukārt "Vienotība" kopā ar neatkarīgo deputātu grupu līdz 1.martam, kad darbu beigs pašreizējais satiksmes ministrs Aivis Ronis, piedāvās kandidatūru viņa sekotājam šajā amatā.

Savukārt Parādnieks uz jautājumu, vai NA pretendē uz satiksmes ministra amatu, teica, ka jauna satiksmes ministra meklēšanas laiks ir "īstais brīdis izvērtēt katra ministra darbu un Ministru kabineta darbu kopumā, jo sabiedrības uzticība varbūt nav tik augsta, kā mēs varētu vēlēties", turklāt koalīcijas sadarbības līgums paredz, ka visi koalīcijas partneri ir solidāri atbildīgi par visu valdības darbu kopumā un "līdz ar to jāskata plašākā laukumā, kā mēs esam apmierināti ar ministru darbību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!