Foto: LETA
Iniciatīvas "1.februāris - zaķu diena - visiem!" ("Zaķu diena") pārstāvji publiski paziņojuši, ka tie cilvēki, kas trešdien tikušies ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S), nepārstāv grupas viedokli.

"Jautri mēs tomēr dzīvojam... kad vispār nesaprotamas personības uzdodas par mūsu grupas pārstāvjiem, iet pie Rīgas mēra uz tikšanos un uzdod jautājumus par visiem 5864 dalībniekiem," norādīts iniciatīvas autoru publiskajā paziņojumā. "Jautājums – kas ir šie "pārstāvji", kas redzami video, pēc kāda principa viņi ir izvēlēti."

No "Facebook" lapas biedriem "tikai viena meitene atzinās, ka ir bijusi pie mēra kunga. Un uzdevusi jautājumus, uz kuriem pēc viņas vārdiem saņēma atbildes".

Grupas administratori un grupas aktīvisti savu nostāju par iespējamo tikšanos ar Ušakovu pauda jau pirms tam, norādot, ka iniciatīvas sekotāji ir pret šādiem "slepeniem aicinājumiem uz pārrunām", jo ar biļešu cenām neapmierināti ir vismaz 5800 lapas sekotāji. Administratori arī norādīja, ka nevēlētos, lai pēc tam sabiedrībā notiek spekulācijas par "slepenu tikšanos vai vienošanos".

"Mēs atklāti pateicām - ja mēra kungam ir kaut kas, ko teikt, vai grupas dalībniekiem ir kaut kas, ko jautāt Rīgas domei, lai cilvēki raksta komentāros un lai viņiem atbild internetā. Lai visi to redz, lai pēc tikšanās nebūtu visādi stāsti un komentāri, ka grupa ir pirkta," portālam "Delfi" skaidro publiskā paziņojuma izplatītājs, kurš savu vārdu nenorāda.

"Savukārt vakar grupas dalībnieki un meitene, kura nav saistīta ar mūsu pasākumu – zibakciju, piketu, video aptauju – organizēšanu, bet bija tikai grupas administrators ar moderatora opcijām, aizgāja uz tikšanos kopā ar vēl kādiem diviem vai trijiem cilvēkiem," skaidro iniciatīvas autori. Autori pauž neapmierinātību, ka meitene it kā pārstāvējusi grupas viedokli un uzdeva jautājumus, kurus neviens "viņai neuzdeva jautāt mēra kungam".

Grupas pārstāvji norāda, ka "vēl bija kaut kādi cilvēki, kurus nezin kādā veidā izvēlējās uzaicināt uz vakardienas tikšanos".

Tikmēr iedzīvotāji sociālajā tīklā "Twitter" izsaka pieņēmumus, ka tikšanās bijusi iestudēta.



Jau ziņots, Ušakovs savā kabinetā tikās ar sabiedriskās iniciatīvas "1.februāris - zaķu diena - visiem!" pārstāvjiem. Četri sabiedriskās iniciatīvas "1.februāris - zaķu diena - visiem!" pārstāvji, kuri bija ieradušies uz tikšanos ar Ušakovu, saņēma atbildes uz viņus interesējošajiem jautājumiem un kopumā ar tikšanos ir apmierināti, atzina viena no "Zaķu dienas" pārstāvēm Kristīna Mihailova.

Rīgas mērs iepriekš skaidroja, ka tikšanās mērķis ir "uzklausīt vienas sabiedrības grupas pārstāvju viedokli un atbildēt uz viņu jautājumiem".

Piektdien, 20.februārī, no pulksten 18:20 līdz pulksten 20:00 Rīgas Rātslaukumā notiks "Zaķu dienas" pārstāvju organizēts pikets pret Rīgas sabiedriskā transporta biļešu cenu paaugstināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!