Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Kristaps Zakulis norāda uz nomelnošanas kampaņas lomu lēmumā nepagarināt pieredzējušā profesionāļa finanšu un kapitāla tirgus uzraudzības jautājumos Jāņa Brazovska pilnvaras uz vēl vienu termiņu.

Brazovskis FKTK priekšsēdētaja vietnieka funkcijas pildīja kopš 2000.gada. Brazovska pilnvaras FKTK beidzas piektdien.

"Diemžēl pēdējās nedēļās izvērstā nomelnojošā kampaņa ir darījusi savu, un nav atkārtoti apstiprināts FKTK priekšsēdētāja vietnieks Brazovskis - pieredzējis profesionālis finanšu un kapitāla tirgus uzraudzības jautājumos," ceturtdienas Saeimas lēmumu komentēja Zakulis.

FKTK gaidīs Latvijas Bankas un Finanšu ministrijas izvirzīto kandidātu ar pieredzi finanšu jomā, kurš būtu gatavs pēc iespējas ātrāk iesaistīties aktuālo jautājumu risināšanā, atzīmēja Zakulis.

Pēc Brazovska pilnvaru beigām līdz jauna kandidāta izvirzīšanai FKTK padome turpinās darbu četru padomes locekļu sastāvā.

Kā ziņots, par Brazovska iecelšanu amatā balsoja 42 deputāti, pret - 39, bet atturējās seši. Tādējādi Saeima viņu neapstiprināja amatā uz vēl vienu termiņu.

"Mans darba devējs - Saeima, ir pieņēmis lēmumu un es to respektēju. Pašlaik man vēl nav konkrētu profesionālo plānu. Nākotnē turpināšu dzīvot un strādāt," šādi parlamenta lēmumu komentēja Brazovskis.

Brazovskis FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatā strādājis divus termiņus, pirmo reizi šajā amatā viņu parlaments apstiprināja 2000.gada 26.oktobrī.

Brazovski bija izvirzījuši Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs un finanšu ministrs Andris Vilks (V), kuriem tagad saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumu jāizvirza cits kandidāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!