Foto: LETA

Cilvēku pāragras nāves dēļ, ko izraisa arī alkohola radītās sekas, valsts katru gadu nodokļos neiekasē 80 miljonus eiro, otrdien Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) rīkotajā konferencē "Par alkohola radītā kaitējuma mazināšanu Latvijā" paziņoja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Viņš solīja strādāt, lai pārliecinātu citus Ministru kabineta locekļus par alkohola reklāmas ierobežošanu. Belēvičs uzsvēra, ka apgalvojums par alkohola reklāmas ietekmi uz pozitīvu ekonomikas attīstību neiztur kritiku, un solīja darīt visu iespējamo, lai par to pārliecinātu arī citus ministrus.

Belēvičs norādīja, ka 20% no pāragri zaudētajiem cilvēka gadiem ir alkohola dēļ. "Nepieciešams novērst visus iemeslus, kas izraisa cilvēku pāragru nāvi," norādīja veselības ministrs, uzsverot, ka viens no šādiem iemesliem ir alkohols.

Veselības ministrs arī solīja strādāt kopā ar Eiropas Savienības (ES) kolēģiem, lai mazinātu alkohola negatīvo ietekmi.

Kā ziņots, lai pievērstu uzmanību alkohola negatīvajai ietekmei uz cilvēka organismu un sabiedrību kopumā, šodien LĀB telpās notiek konference "Par alkohola radītā kaitējuma mazināšanu Latvijā".

Kā informēja LĀB pārstāve Sendija Burka-Šaicanova, konferences mērķis ir aktualizēt alkohola lietošanas negatīvo ietekmi, kā arī analizēt nepieciešamās izmaiņas likumdošanā, kas regulē alkohola apriti. Pasākumā piedalās ārsti, veselības politikas veidotāji un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!