Vides aizsardzības kluba (VAK) aktīvisti ir gandarīti par to, ka vismaz svētdien izdevies nosargāt pie Latvijas Bankas esošos kokus no nociršanas. "Ir gandarījums un prieks, ka mūsu cilvēku pulciņam izdevās nosargāt 11 kokus, kurus šorīt bija paredzēts nocirst," sacīja VAK prezidents Arvīds Ulme.
Kā ziņots, lai protestētu pret 11 koku nozāģēšanu pie Latvijas Bankas, vairāki VAK aktīvisti svētdien no rīta bija sakāpuši šajos kokos. Vides aktīvisti svētdien jau no plkst.5 esot laiku pa laikam dežūrējuši pie šiem kokiem un pēc tam, kad ieradušies to zāģētāji, divi vides aktīvisti uzkāpuši kokos, bet pārējie stāvējuši zem tiem.

Lai arī koku cirtēji "zaļos" šodien mēģināja pārliecināt, ka viņiem ir visas nepieciešamās atļaujas koku nozāģēšanai, vides aktīvisti nepiekāpās, tādēļ ap plkst.10.30 koku zāģētāji devās prom, solot, ka vai nu šodien vai rīt atgriezīsies, lai paveiktu šorīt nepadarīto.

Ulme informēja, ka līdz šim "koku zāģētāji" vēl neesot atgriezušies. "Zaļo" aktīvisti gan vairs nesēž kokos, bet paredzēts, ka svētdien un pirmdien vides aktīvisti periodiski dežūrēs pie kokiem, lai nepieļautu to nozāģēšanu.

Latvijas Bankas ēkas Kr.Valdemāra ielā 2a piegulošās teritorijas labiekārtošanas darbos paredzēts nozāģēt un iestādīt vietā vairākus kokus ap bankas ēku, kā arī veikt sienu vertikālo hidroizolāciju, betona bruģa izbūvi un granīta apmalu izbūvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!