Valsts prezidenta Valda Zatlera ārštata padomnieka sadarbībai ar uzņēmējiem būs uzņēmējs, par miljonāru uzskatītais Vasilijs Meļņiks, kurš savus pienākumus sāka pildīt otrdien, vadot prezidenta tikšanos ar 46 uzņēmējiem, informē prezidenta Preses dienests.

Zatlers otrdien tikās ar 46 Latvijas uzņēmumu, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Rūpniecības un tirdzniecības kameras pārstāvjiem, lai kopīgi pārrunātu iespējas ciešāk sadarboties Latvijas uzņēmumu darbības stiprināšanai un paplašināšanai ārvalstu tirgos.

Diskusiju laikā uzņēmēji īpašu interesi izrādīja par iespējām veidot biznesa kontaktus Valsts prezidenta un ārvalstu vadītāju valsts vizīšu laikā, kā arī dalījās ar savu pieredzi un ieteikumiem ārvalstu tirgus apzināšanā un uzņēmējdarbības uzsākšanā. Valsts prezidents iepazīstināja ar saviem 2010. gada ārvalstu vizīšu plāniem, kā arī gaidāmajām citu valstu vadītāju vizītēm Latvijā. Sarunas dalībnieki vienojās organizēt regulāras konsultācijas ar Zatleru, sniedzot savus priekšlikumus un kopīgi izvērtējot sadarbības rezultātus.

Tāpat tikšanās laikā Valsts prezidents un uzņēmēju pārstāvji pārrunāja ekonomisko situāciju un prognozes valstī, kā arī aktuālos uzņēmējdarbības attīstības jautājumus Latvijā. Uzņēmēji īpaši uzsvēra nepieciešamību cīnīties ar "ēnu ekonomiku" un atjaunot Latvijas biznesa vides prestižu.

Savukārt Zatlers norādīja, ka Latvijas ekonomikas izaugsmei "valstij ir jāpalīdz savam uzņēmējam iekarot jaunus gan preču, gan pakalpojumu noieta tirgus". "Tikai sadarbojoties un koordinēti izmantojot tos instrumentus, kas ir gan Valsts prezidenta, gan pašu uzņēmēju rīcībā, ir iespējams panākt pozitīvus rezultātus," norāda prezidents.

Jau vēstīts, ka Meļņiks tiek uzskatīts par vienu no Latvijas miljonāriem. Viņš bijis vairāku premjeru padomnieks un īsu brīdi deviņdesmito gadu beigās arī finanšu ministrs.

Meļņika dēļ 1997.gadā krita Andra Šķēles valdība, jo pret viņa apstiprināšanu finanšu ministra amatā asi iebilda toreizējais Valsts prezidents Guntis Ulmanis un vairāki citi politiķi. Līdz ar valdības krišanu Meļņiks tobrīd kļuva par rekordistu atjaunotās Latvijas vēsturē īsākā finanšu ministra amatā pavadītā laikā ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!