Valsts prezidents Valdis Zatlers un izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža (ZZS) trešdien vienojušies, ka izglītības sistēmā lielāka uzmanība ir jāvelta pamatizglītībai.

Prezidents sacīja, ka izglītība Latvijā darbojas kā process, kas nav savienots vienotā sistēmā.

Pēc prezidenta domām, esot skaidri jānosaka, uz kādiem principiem ir jābalsta izglītības sistēma. Kā divus no šiem principiem Zatlers minēja skolotāja amata prestiža celšanu sabiedrībā, kā arī vienkāršotu skolotāju novērtēšanas un kontroles mehānismu.

Prezidents gan atzina, ka tikšanās ar Rivžu esot bijusi par īsu, lai pārrunātu visas izglītības jomas aktualitātes, tādēļ paredzētas vairākas sarunas.

Rivža žurnālistiem norādīja, ka tikšanās laikā abu pušu starpā neesot bijušas domstarpības. Ar prezidentu pārrunāti gan pamatizglītības, gan vidējās, gan augstākās izglītības, kā arī profesionālās izglītības jautājumi.

Valsts prezidents iepriekš norādīja uz labas pārvaldības trūkumu valsts izglītības sistēmā.

Prezidents sacīja, ka valstī esot labs "skolotāju fonds", kurš esot gatavs strādāt, taču problēma esot zemais pedagogu atalgojums. Pēc Zatlera teiktā, procentuāli no valsts izdevumiem izglītībai tiekot atvēlēta lielāka naudas summa nekā citās valstīs, bet problēmas sistēmā esot lielākas nekā citur.

Tādēļ Zatlers kā galvenās izglītības sistēmas problēmas minēja labas pārvaldības trūkumu un līdzekļu izlietojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!