Foto: DELFI
Valsts prezidents Valdis Zatlers ceturtdien kļuvis par Eiropas skautu fonda Mūža biedru, vēsta Valsts prezidenta kanceleja.

Tāpat Zatlers kļuvis par skautu vēstnesi Baltijā un saņēmis Eiropas skautu fonda biedra nozīmi un sertifikātu. "Priecājos, ka varu sniegt atbalstu skautu un gaidu kustībai, jo tai svarīgs ir ne tikai finansiālais atbalsts, bet arī mūsu  klātbūtne un līdzdalība," norādījis Valsts prezidents.

Zatlers nav pirmais kādas valsts līderis, kurš kļuvis par Eiropas skautu fonda Mūža biedru. Pirms viņa līdzīgu godu izpelnījās Īslandes prezidents Olafurs Ragnars Grimsons, Horvātijas prezidents Stjepans Mesičs, kā arī Polijas eksprezidents Lehs Valensa un Čehijas eksprezidents Vāclavs Havels. Viens no atpazīstamākajiem pasaules skautu patroniem un Goda priekšsēdētājs ir Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs, savukārt Dānijas princese Mērija ir pasaules gaidu patronese.

Valsts prezidents Valdis Zatlers par Latvijas Skautu un Gaidu Centrālās organizācijas Goda prezidentu kļuva un patrona pienākumus uzņēmās 2009.gada jūnijā. Visā pasaulē Skautu un Gaidu kustības pamatā ir brīvprātības princips un tāds organizācijas modelis, kas jau no bērnības veido izpratni par atbildību un procesiem organizācijā. Skautu un gaidu kustība cenšas attīstīt patriotismu pret savu ģimeni, ciemu, pilsētu un valsti.

Skautu nacionālās organizācijas darbojas visās Eiropas valstīs un apvieno vairāk nekā 1,5 miljonu biedru. Kopumā pasaulē lielākajā jaunatnes organizācijā ir iesaistījušies 28 miljoni skautu. Šobrīd skautu aktivitātes Latvijā nodrošina vairāk nekā 250 fonda domubiedri, idejiski un finansiāli atbalstot projektus, kas veicina Eiropas jaunatnes izaugsmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!