Foto: LETA

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa virzītā Ministru prezidenta amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) valdībā "Vienotība" tiktu pazemota, šādu viedokli "LNT Ziņām" pauda eksprezidents Valdis Zatlers.

Viņaprāt, iesaistoties Kučinska valdībā, "Vienotībai" tajā nebūtu politiskās ietekmes. "Neviena cita partija nav tik ļoti ieinteresēta redzēt "Vienotību" valdībā kā zaļie zemnieki. Un, ja tur ir jautājums, kā izvairīties no pazemojuma - valdībā viņi ["Vienotība"] tāpat tiks pazemoti, ļoti pazemoti, bez iespējām ietekmēt procesus," sprieda Zatlers.

Eksprezidents uzskata: ja "Vienotība" ies par katru cenu valdībā, tad tai tiks tie portfeļi, kas neko politiski neietekmē uz nākamajām vēlēšanām.

"Katrai partijai Latvijas politiskajā vēsturē ir bijis kāds mīļais saldais ēdiens, kas bija jāapēd. Savulaik tas bija Tautas partijai "Latvijas ceļš". "Vienotībai" tā bija Reformu partija. Un tagad Zaļo un zemnieku savienībai tā ir "Vienotība". Nekas jau nav jauns. Es domāju, ka viņi [ZZS] izmantoja "Vienotības" līderes [Solvitas Āboltiņas] personiskās īpašības, lai viņu ievilktu šajā spēlē, kurā beigās viņa zaudēja. Var teikt, ka viņu uzmeta, bet es teiktu, ka viņa zaudēja," secināja Zatlers.

Kā ziņots, līdzšinējā valdības vadītāja Laimdota Straujuma par valdības demisiju paziņoja pērnā gada 7. decembrī. Trešdien pēc konsultācijām ar partijām un iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem Valsts prezidents valdību izveidot aicināja Saeimas deputātu Kučinski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!