Foto: AFI
"Zatlera reformu partijas" (ZRP) iecerēto reformu rezultāti būs redzami ne ātrāk kā pēc trim, četriem gadiem, otrdien, pirms Saeimas balsojuma par jaunās valdības apstiprināšanu, intervijā LNT raidījuma "900 sekundes" sacīja Valdis Zatlers (ZRP).

Zatlers pauda prieku, ka ZRP pārvaldījumā ieguvusi tieši tās nozares, kurās partija iecerējusi veikt reformas. Ja Saeima apstiprinās jauno valdību, tad ZRP paspārnē būs Ārlietu ministra, Ekonomikas ministrija, Iekšlietu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Savukārt Satiksmes ministriju ZRP uzraudzīs tandēmā ar koalīcijas partneri, apvienību "Vienotība".

Intervijā Zatlers pauda, ka darbu pie plānotajām reformā sāks nekavējoties, taču vēl nākamgad uz izmaiņām cerēt nevar. "Taustāmu rezultātu vēl negaidiet," jautāts, vai iedzīvotāji pārmaiņas jutīs jau nākamgad, sacīja Zatlers. Viņš skaidroja, ka pirmajā darba gadā partija strādās pie iecerēto izmaiņu īstenošanas, kā arī reformas skaidros sabiedrībai.

Jau vēstīts, ka otrdien Saeima lems par jaunās valdības apstiprināšanu. Par jaunās koalīcijas veidošanu vienojušies 56 deputāti - "Vienotības" 20 deputāti, 16 ZRP deputāti, 14 deputāti no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī seši neatkarīgie deputāti, kuri pameta ZRP. Opozīcijā strādās 31 deputāts no "Saskaņas centra" un 13 no Zaļo un zemnieku savienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!