Foto: LETA

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) veiks pārrunas ar zemessargu, kurš sociālajā tīklā "Facebook" ievietojis naidīgus komentārus par seksuālajām minoritātēm.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas pārstāve Sandra Brāle apstiprināja, ka konkrētā persona dien Zemessardzē. Ministrija gan vērš uzmanību, ka publicētā informācija nav Aizsardzības ministrijas vai NBS oficiāls viedoklis.

Tajā pašā laikā Brāle norādīja, ka aizsardzības nozarei ir svarīgi, ka karavīri un zemessargi arī savos personīgajos sociālo mediju kontos ievēro augstus ētikas un morāles standartus, tāpēc jau tuvākajā laikā ar konkrēto personu tiks veiktas pārrunas.

Vīrietis "Facebook" naidīgi izteicies par seksuālajām minoritātēm, lietojot tādus vārdus kā "izvirtības perēklis", "izlaidības legalizēšana", "garā vājie ļautiņi" un citus. Viņš arī piesaucis Dievu, paužot viedokli, ka "nekas no tā, kas slēpjas tajos skapjos, no kuriem viņi tur lien ārā, nav Dieva radīts un Viņam patīkams".

Vīrietis arī "Facebook" nav slēpis, ka ir zemessargs. Par to liecina ievietotās fotogrāfijas, kurās viņš redzams zemessarga formā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!