Foto: AFP/Scanpix
Šobrīd kopējais Ārlietu ministrijai (ĀM) zināmo Latvijas valstspiederīgo skaits, kuri atrodas Nepālā, ir 23, no kuriem ar 21 izdevies sazināties un saņemt apstiprinājumu, ka viss ir kārtībā, pastāstīja ĀM preses sekretārs Ivars Lasis.

Lasis norādīja, ka ĀM saņēmusi ziņas par 23 Latvijas valstspiederīgajiem, kas atrodas Nepālā. No tiem deviņi cilvēki ir kalnā kāpēju grupa. ĀM ar grupu ir sazinājusies un šie Latvijas valstspiederīgie nav cietuši zemestrīcē.

Kopumā ĀM izdevies sazināties ar 21 Latvijas valstspiederīgo, kas atrodas Nepālā un noskaidrot, ka viņi nav cietuši zemestrīcē. Savukārt par diviem Latvijas valstspiederīgajiem pagaidām nav informācijas.

Jau vēstīts, ka Nepālu sestdien satricināja 7,8 magnitūdas spēcīga zemestrīce, kuras izraisītos postījumos ir gājuši bojā vismaz 1170 cilvēki, paziņoja valsts amatpersonas.

"Bojāgājušo skaits ir palielinājies līdz 1170," aģentūrai AFP sacīja šīs Himalaju valsts policijas pārstāvis Kamals Singhs Bams.

"Ziņas par bojāgājušajiem pienāk no visiem reģioniem, izņemot rietumus. Viss drošības personāls ir nosūtīts, lai piedalītos glābšanas darbos un sniegtu palīdzību tiem, kam ta nepieciešama," viņš pirms tam norādīja.

Glābēji visā valsts teritorijā cenšas atrast cilvēkus zem sagruvušajām ēkām un citiem gruvešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!