Valdībai ir nepieciešama vadības stila maiņa, žurnālistiem pēc valdības ārkārtas sēdes par Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektora apstiprināšanu paziņoja īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberts Zīle.
Viņš sacīja, ka nav gatavs turpināt strādāt situācijā, kad viedokļu saskaņošana koalīcijas partiju vidū tiek traktēta tādā veidā, kā to dara premjers, veicot to divu stundu laikā starp valdības sēdēm.

Zīle pavēstīja, ka apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) ministri nebalsoja par Jāņa Nagļa apstiprināšanu Privatizācijas aģentūras (PA) ģenerāldirektora amatā, kā arī nesaņēma atbildi uz jautājumu, vai premjers ir darījis visu, lai saskaņotu koalīcijas partneru viedokli par Nagļa apstiprināšanu PA amatā.

Tāpat uz jautājumu, vai Šķēle atzīst, ka, ņemot vērā Uzņēmumu reģistra atzinumu par Nagļa pilnvaru termiņu, Tieslietu ministrija sniegusi kļūdainu atzinumu, Šķēle atbildējis, ka juristiem ir dažādi viedokļi.

Zīle sacīja, ka TB/LNNK valde otrdien formulēs savu viedokli attiecībā par koalīcijas valdības turpmāko darbību.

Jau ziņots, ka valdība otrdien atkārtoti PA vadītāja amatā apstiprināja Jāni Nagli. Vairāki politiķi kritizējuši Šķēli par šī lēmuma pieņemšanas sasteigtību un norādījuši, ka tas varētu būt valdības krišanas akmens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!