Foto: F64

Nacionālo apvienību pārstāvošais Roberts Zīle pirmdien, 2.jūnijā, izskaidrojis koalīcijai iemeslus, kādēļ savā priekšvēlēšanu reklāmā teicis: "Ir jāapzinās, ka nekādi NATO 5.panti mūs nepasargās, ja paši kritīsim Krievijas skavās, kā tas diemžēl noticis līdz šim."

Ar prasību Zīlem skaidrot savus izteikumus klajā nāca koalīcijā ietilpstošā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kas uzskata, ka ar šādiem izteikumiem NA politiķis apšaubījis NATO spēju aizsargāt savas dalībvalstis.

Zīle pēc pirmdien notikušās koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka ar "Krievijas skavām" savā priekšvēlēšanu reklāmā domājis Krievijas investoru ieguldījumus daudzās stratēģiski svarīgās Latvijas tautsaimniecības nozarēs, tostarp banku sektorā un enerģētikā. Viņš koalīcijas partneriem esot ar skaitļiem pamatojis savus uzskatus, kas pēc paša Zīles domām ne tuvu nav tik bīstami kā ZZS sadarbības partnera – partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētāja Aivara Lemberga - izteicieni, ka NATO karavīri Latvijā uzvedas kā okupanti.

"Šie izteikumi patiešām bija bīstami," atgādinot, ka Lemberga atklāsmes izpelnījušās plašu rezonansi Krievijas medijos, sacīja Zīle.

Viņaprāt, ZZS prasība skaidrot priekšvēlēšanu reklāmā izskanējušās bažas vērtējama kā atbildes reakcija uz Zīles publiski pausto sašutumu par Lemberga aktivitātēm saistībā ar NATO karavīru uzturēšanos Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!