Foto: F64

Ja nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) šajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās apsteigs gan "Saskaņu", gan Zaļo un zemnieku savienību, kuru reitingi pirms tam esot bijuši augstāki, tas būs labs rezultāts, uzskata VL-TB/LNNK pārstāvis Roberts Zīle.

"Mēs centāmies, cik spējām,"  sacīja nacionālās apvienības EP saraksta līderis Zīle. Ja nacionālā apvienība šajās vēlēšanās būs otrā, iegūstot arī vienu deputāta vietu EP, tad VL-TB/LNNK ar rezultātu būs apmierināta, piebilda politiķis.

Vienlaikus Zīle uzskata, ka par iespējamiem panākumiem Saeimas vēlēšanās spriest vēl ir priekšlaicīgi. Tie politiskie spēki, kas piedalījās vēlēšanās un neiekļuva EP, vēl izdarīs secinājumus, tāpat iespējams arī kādu politisko spēku kopīgs starts Latvijas parlamenta vēlēšanās. Tas nozīmē, ka "kompozīcija būs cita", līdz ar to pašlaik ir grūti kaut ko prognozēt, uzskata Zīle.

Viņš arī uzskata, ka neskatoties uz "Vienotības" pārliecinošu uzvaru EP vēlēšanās, Saeimas vēlēšanas šīm politiskam spēkam arī var būt izaicinājums, domājot par tā līderiem.

Kā ziņots, EP vēlēšanās uzvarējusi partija "Vienotība", kas ieguvusi četrus mandātus no astoņiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Savukārt pa vienam mandātam ticis četriem politiskajiem spēkiem - nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, partijai "Saskaņa", Zaļo un zemnieku savienībai un Tatjanas Ždanokas LKS.

Vēl neesot apkopotas balsis vairākos iecirkņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!