Foto: LETA

Nožēlu izraisa tas, ka vienīgo reizi, kad Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pieprasa demisiju kādam no valdības ministriem, viņš šo lēmumu pieņem ""Vienotības" politbirojā", nevis pats kā valdības vadītājs, sacīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNN) valdes loceklis un Eiropas parlamenta deputāts Roberts Zīle.

Kā uzskata Zīle, tas varētu nozīmēt, ka "Vienotībai" šķiet, ka tā pilnībā pārvalda situāciju. "Redzēsim, kā tas attīstīsies," piebilda politiķis. Viņš skaidroja, ka nacionālā apvienība lēmumu par turpmāku rīcību pieņems pirmdien valdes sēdē.

Vienlaikus Zīle piebilst, ka, iespējams, šīs valdības darbības laikā ir bijušas arī sarežģītākas situācijas, taču premjers pirmo reizi izvēlējās pieprasīt kāda ministra demisiju. Politiķis pieļauj, ka šādam lēmuma varētu būt dažādi iemesli, arī tādi, kas nav saistīti ar kultūras ministres darbu, tāpat to varēja ietekmēt arī nākamgad gaidāmās vēlēšanas.

Zīle arī uzsvēra, ka nacionālā apvienība prasības attiecībā uz nākamā gada budžetu nemainīs kultūras ministres demisijas pieprasīšanas dēļ.

Kā ziņots, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) piektdien paziņoja, ka pieprasīs kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju.

Formālais gala lēmums tiks pieņemts pirmdien, 16.septembrī. Pirms tam par to tiks informēti koalīcijas partneri. Dombrovskis aicina nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu, kā arī aicina nacionālo apvienību uz konstruktīvu darbu valdībā.

Dombrovskis par savu lēmumu paziņojis īsi pēc "Vienotības" valdes sēdes, pēc kuras partijas līdere Solvita Āboltiņa (V) uzsvēra, ka valde vienprātīgi atbalsta premjera lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!