Foto: LETA

Fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs un matemātiķis Andris Ambainis topošajā politiskajā partijā nestāsies, lai gan atbalstu jautājumos par izglītību un zinātni jaunveidotajai politiskajai kustībai abi zinātnieki neliegšot.

Kā atzina Ambainis, viņaprāt, viņam ienākot politikā, paliktu "tukša vieta" viņa zinātnes nozarē, līdz ar to viņš paliks zinātnē un augstākajā izglītībā, neliedzot savu padomu partijas pārstāvjiem.

Kaščejevs sacīja, ka viņa devums zinātnē patlaban būtu lielāks nekā politikā, tādēļ pagaidām neplāno stāties partijā. Kaščejevs tomēr piebilda, ka, ja radīsies liela nepieciešamība, tad viņš varētu apsvērt domu stāties partijā, tomēr patlaban tas nav viņa plānos.

Kaščejevs norādīja, ka viņš nevēlētos stāties partijā kā "spilgta personība un seja", kas darbotos kā vilcējspēks partijas iekļūšanai Saeimā. Viņš gan ir gatavs konsultēt kustības biedrus par jautājumiem, kas skar zinātni un izglītību.

Kā ziņots, jaunajā politiskajā kustībā, kurā apvienojušies pieci no partijas "Vienotība" aizgājušie Saeimas deputāti, iesaistīsies arī fiziķis Kaščejevs, matemātiķis Ambainis, mācītājs Juris Cālītis un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Šodien tika parakstīts jaunās kustības manifests. Kustībai pagaidām pievienojušies 48 cilvēki, starp viņiem arī visi pieci no "Vienotības" aizgājušie politiķi - Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Ints Dālderis.

Tāpat kustībā darbosies bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, politikas analītiķe Marija Golubeva un uzņēmējs, "Innocent Coffee Masters" un "Innocent Pro" īpašnieks Mārtiņš Staķis.

Jaunā politiskā kustība savā manifestā uzsver uzsver cilvēka brīvību, tiesiskumu un "slaidu publisko pārvaldi", kā arī citas vērtības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!