Foto: DELFI
No Augstākās tiesas (AT) budžeta Zinātniski analītiskās nodaļas izveidošanai piešķirti 67,6 tūktoši eiro, AT plēnumā piektdien pauda AT Administrācijas vadītāja Sandra Lapiņa.

Galvenās prioritātes AT 2015.gada budžetā ir gan Zinātniski analītiskās nodaļas izveidošanai, gan Krimināllietu tiesu palātas telpu remontam, jauna materiāltehniskā nodrošinājuma iegāde, kuru izmaksas noteiktas 85,5 tūkstoši eiro, digitālās audio ierakstu sistēmas iegāde, kuras izmaksas mērāmas 38,4 tūkstošu eiro apmērā. Tāpat budžeta prioritāšu sarakstā darbinieku atalgojuma palielināšanai vidēji par astoņiem procentiem atvēlēti 143,2 tūkstoši eiro.

Lapiņa piebilda, ka šajā gadā AT budžets ir apstiprināts 4,878 miljonu eiro apmērā, salīdzinot ar pērno gadu tas ir par 37,8 tūkstošiem eiro jeb 6,3 procentiem vairāk.

Šogad AT plānots turpināt logu un radiatoru nomaiņu, kā arī bijušās Krimināllietu tiesu palātas telpu remonts.

Jau vēstīts, ka piektdien notiek AT plēnums jeb tiesnešu kopsapulce. Tās darba kārtībā iekļauts AT pērnā gada darba izvērtējums, kā arī divas vēlēšanas. Pirmo reizi plēnuma darba kārtībā iekļauts arī ziņojums par disciplinārtiesas darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!