Foto: DELFI

Zinību dienas svinībās pirmdien, 2.septembrī, divi nepilngadīgie pieķerti narkotiku lietošanā un vairāki arī dzeršanā, otrdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Kopumā jaunā mācību gada svinēšanu ministrs vērtēja kā samērā mierīgu, taču pilnībā bez pārkāpumiem diena nav aizvadīta. Divi nepilngadīgie aizturēti par narkotiku lietošanu, vairāki nepilngadīgie pieķerti alkohola lietošanā. Kā arī bodēs pārdevēji sodīti par grādīgās dziras pārdošanu skolēniem.

Policijas apkopotā statistika liecina, ka pirmajā mācību dienā alkohola reibumā pieķerti 12 skolēni, bet 22 smēķējuši tam neparedzētās vietās. Divi nepilngadīgie pieķerti narkotiku lietošanā. Savukārt par atrašanos sabiedriskā vietā ar atvērtu alkohola pudeli pieķerti divi nepilngadīgie.

Divos gadījumos konstatēta alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu pārdošana nepilngadīgajiem.

Tikmēr Rīgas reģiona policijas apkopojums par 2.septembra lustēm liecina, ka lielākoties pusaudži pieķerti smēķēšanā. Galvaspilsētā kopumā konstatēti 24 nepilngadīgie, kuri smēķēja publiskās vietās. Pusaudži, kuri lietoja alkoholiskos dzērienus, vai atradās publiskā vietā ar atvērtu alkoholiskā dzēriena iepakojumu Rīgā bija krietni mazāk - septiņi.

Jaunākajai pārkāpējai, kuru policija pieķēra vieglā žvingulī, bija 14 gadi, bet pārējie 30 pusaudži bija vecumā no 15 līdz 17 gadiem.

Reidu laikā policija Rīgā konstatēja arī trīs tirdzniecības vietas, kuras nepilngadīgajiem pārdeva akcizētās preces - divos gadījumos tika tirgotas cigaretes, bet vienā gadījumā - alkoholiskais kokteilis.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 2.septembrī, Latvijā atzīmēta Zinību diena. Policija visā Latvijā strādāja pastiprinātā režīmā, kontrolējot jauniešu pulcēšanās vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!