Trešdienas rītā Jēkabpils rajona Variešu pagastā kāds zirgs nežēlīgi sakodis savu saimnieku 46 gadus veco S.
"Zirgs ir sakodis seju. Īpaši cietis kreisais vaigs, no tā nokosts krietns gabals. Neatverot muti redzama mēle, nokosta augšlūpa un ausis, lauzta un sakosta roka," cietušā stāvokli raksturoja rajona centrālās slimnīcas ķirurģijas nodaļas vadītājs Jānis Danevičs.

Jēkabpils rajona slimnīcā cietušajam sniedza pirmo palīdzību. Šobrīd viņš jau ir aizvests uz Rīgu, uz Stomatoloģijas institūta sejas ķirurģijas centru. Cietušajam būs nepieciešamas vairākas plastiskās operācijas, jo kosmētiskais defekts ir liels, sākumā varētu būt grūti ēst, piebilda ķirurgs.

Danevičs atzina, ka līdz šim nav nācies sniegt palīdzību no zirga kodieniem tik smagi cietušam cilvēkam. Par notikušo ziņots Vides veselības centram un rajona Veterinārajai pārvaldei.

"Ziņu par notikušo saņēmām no slimnīcas un nekavējoties informējām Veterinārās pārvaldes darbiniekus. Manuprāt, dzīvnieks jānovēro, lai noskaidrotu, kāpēc noticis uzbrukums - zirga slimības vai saimnieka rīcības dēļ," BNS teica Jēkabpils Vides veselības centra vadītājs Agris Vītols.

"Informējām Variešu pagasta veterinārārstu. Zirgs ir četrus gadus vecs ērzelis, nekastrēts. Tāpēc, iespējams, dzīvnieks uzbrucis arī bez acīmredzama iemesla," paskaidroja Veterinārās pārvaldes galvenā veterinārārste Ilma Liepiņa.

Variešu pagasta veterinārārsts Juris Sprūdžs zirgu izmeklēja un secināja, ka tas ir vesels.

"Zirgs saimniekam uzbruka no mugurpuses brīdī, kad viņu veda ārā no kūts. Zinot, ka tas ir nekastrēts ērzelis un tam ir raksturīgi šāda veida uzbrukumi, saimniekam vajadzēja būt uzmanīgākam. Nedrīkstēja pieļaut, ka dzīvniekam rodas iespēja uzbrukt no mugurpuses," teica Sprūdžs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!