Latvijas Zivrūpnieku savienība aicina atstādināt no amata ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V), kurš neesot atbalstījis Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministru neformālo tikšanos ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču.

Kā portālu "Delfi" informēja Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents Didzis Šmits, Rinkēvičs par piedāvāto tikšanos "bija informēts vairākas nedēļas pirms tās norises un pauda nepārprotamu atbalstu tās rīkošanai. Līdz ar to ārlietu ministram bija ne tikai visas iespējas, bet arī pienākums atbalstīt savus kolēģus valdībā šīs tikšanās organizēšanā gan no satura, gan protokola viedokļa".

"Ja ārlietu ministrs tagad uzskata, ka saistībā ar šo tikšanos ir izveidojusies kāda protokolāra vai komunikācijas neprecizitāte, tā, pirmkārt, ir viņa paša atbildība, otrkārt, valsts interesēs būtu šādus jautājumus apspriest slēgtā valdības sēdē, nevis publiskajā telpā," uzsvēra Šmits.

Tas, ka Rinkēvičs izvēlējies savas pārdomas par tikšanās niansēm paust publiski, Zivrūpnieku savienības prezidenta ieskatā, "tikai vēlreiz apliecina vēlmi ārpolitiku izmantot savtīgās iekšpolitiskās intrigās un šāda rīcība nav vērtējama savādāk kā tiešs kaitējums Latvijas nacionālajām interesēm".

Biedrības ieskatā Rinkēvičs būtu jāatbrīvo no ieņemamā amata. Vienlaikus Zivrūpnieku savienība aicina ministrus un partijas turpmāk neizmantot ārlietas savstarpējos politiskos cīniņos.

Kā iepriekš vēstīja interneta portāls "skaties.lv", Krievijas premjerministra Medvedeva vietnieks Dvorkovičs augusta sākumā, apmeklējot Rīgu, ticies ar trīs ZZS ministriem.

Neformālā tikšanās notikusi zivju pārstrādes rūpnīcā SIA "Karavela", un tajā piedalījušies finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, satiksmes ministrs Uldis Augulis un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Latvijas Zivrūpnieku savienība apvieno deviņus lielākos zivju pārstrādes uzņēmumus Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!