Foto: LETA

Svarīgi, lai izmaiņas likumos saistībā ar Satversmes tiesas (ST) lēmumu, ka Satversmei neatbilst norma par soda piedzīšanu no auto īpašnieka par noteikumu pārkāpumiem, tiktu veiktas kvalitatīvi, sacīja bijušais Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Viņš norādīja, ka vairākās valstīs ir ieviesta prakse, ka situācijā, ja auto īpašnieks nav veicis pārkāpumu, viņam ir jānorāda uz vainīgo personu, kam tad arī tiek noteikts sods. Savukārt, ja rodas nesaskaņas starp automašīnas īpašnieku un uzrādīto iespējamo vainīgo personu, sods tomēr jāizcieš īpašniekam.

"Pārsvarā gadījumu aktuāls šis jautājums ir nevis fiziskajām, bet gan juridiskajām personām. Piemēram, nav pareizi, ka uzņēmumam, kam ir 100 automašīnas, nepārtraukti jāmaksā soda nauda par to, ka tā darbinieki novieto auto neatļautās vietās," teica Zivtiņš.

Bijusī policijas amatpersona norādīja, ka ST lēmumam nevajadzētu radīt problēmas Valsts policijas darbā, protams, "ja vien izmaiņas likumos tiks veiktas kvalitatīvi".

BNS jau ziņoja, ka ceturtdien ST ir pieņēmusi lēmumu, nosakot, ka Satversmei neatbilst norma par naudas soda piedzīšanu no transportlīdzekļa īpašnieka par apstāšanās vai stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!