Foto: DELFI
Līdzšinējais Valsts policijas (VP) Satiksmes uzraudzības biroja (SUB) priekšnieks Edmunds Zivtiņš rotācijas kārtībā no rītdienas, 1.septembra, strādās par VP Prevencijas pārvaldes priekšnieku.

Savukārt SUB turpmāk vadīs līdzšinējā Zivtiņa vietniece Vineta Mistre, informēja VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) norādīja, ka minētā rotācija ir visai loģiska - "tā iet uz augšu". Arī Zivtiņa jaunais amats esot jāuztver kā paaugstinājums, jo Prevencijas pārvalde uzrauga arī Ceļu policijas darbu.

Runājot par Mistri, ministre atzina, ka ar viņu nav personīgi pazīstama, taču jau tuvākajā laikā vēlēsies ar viņu satikties. Tieši Ceļu policijas darbs uztraucot ministri, tādēļ ar Mistri viņa iecerējusi pārrunāt tālāko darbu. Viens esot skaidrs - Mistre Ceļu policijā strādā daudz ilgāk nekā Zivtiņš.

Mūrniece uzskata, ka tieši Ceļu policija ir tā, kurā ik pa laikam nepieciešama priekšnieku rotācija, lai strādātu ar jaunu skatījumu.

Arī Neimane-Zobena, skaidrojot Zivtiņa "aizrotēšanu", minēja, ka viņš kā profesionālis ir izraudzīts jaunajam amatam, jo Prevencijas pārvaldē darbs būšot ar plašāku skatījumu.

Kadru rotācija skars arī VP Iekšējās drošības biroju (IDB). To turpmāk vadīs Kristaps Kalniņš, kurš līdz šim strādāja Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldē. Savukārt līdzšinējais IDB priekšnieks Raimonds Mūrnieks turpmāk strādās Drošības policijā.

VP priekšnieka vietnieks, Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieks Jānis Vonda nolēmis doties izdienas pensijā, bet viņa vietā no rītdienas strādās līdzšinējais Personāla vadības biroja priekšnieks Artis Velšs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!