Foto: F64

Zemkopības ministrijas (LM) Lauku attīstības departamenta direktore janvārī atalgojumā pēc nodokļu nomaksas saņēmusi 5003 eiro, piektdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Nozares padomnieks Briselē saņēmis 5447 eiro, bet valsts sekretāra vietnieki - 4334 un 4461 eiro, ar šādu atalgojumu apsteidzot valsts sekretāri, kura janvārī saņēmusi 4175 eiro. Tikmēr ministrijas nodaļu vadītāji janvārī vidēji saņēmuši algas, kas ir lielākas par 3000 vai nedaudz zem 3000 eiro.

Kā vēsta "Panorāma", tik straujš algu kāpums nav redzams nevienas citas ministrijas publiskajos datos. ZM savukārt skaidro, ka algas valsts pārvaldē nav palielinājušās, bet janvārī tika izmaksātas novērtēšanas prēmijas, kā arī notika starptautiskā izstāde "Zaļā nedēļa" Berlīnē, kur daļa no ministrijas darbiniekiem gan gatavojās, gan piedalījās pašā izstādē.

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā ierēdņi saņem papildus tik daudz, cik to pieļauj Ministru kabineta noteikumi, proti, 200 līdz 300 eiro. Līdzīgas summas papildus tiek maksātas arī Aizsardzības ministrijā, kur prezidentūras laikā algas paaugstinātas 10-15% no visiem ministrijā strādājošiem.

Līdzīgi maksā arī Tieslietu ministrijā, kur gan padarītā darba intensitāti sola vērtēt pēc prezidentūras beigām. Visās ministrijās tiek uzsvērts, ka darbs saistībā ar prezidentūras jautājumiem notiek pēc oficiālā darba laika beigām vai brīvdienās.

Kā norādīja "Panorāma", vērtējot pēc publiskajiem datiem, vieni no noslogotākajiem varētu būt ministru biroja vadītāji, piemēram, ārlietu ministra vadītājs Atis Lots janvārī saņēmis 1981 eiro, bet tieslietu ministra biroja vadītāja Līga Ādamsone - 1872 eiro pēc nodokļu nomaksas. Pārējo ministriju biroja vadītāji vidēji saņem 1500 eiro pēc nodokļu nomaksas, bet iekšlietu ministra biroja vadītājs - par 300 eiro mazāku summu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!