Foto: LETA

Ierēdņu pienākums ir spēt izturēties ar cieņu pret parlamentāro kontroli, vēstulē veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) norāda Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs Ringolds Balodis (NSL).

Viņš norāda, ka komisijas sēdē tika skatīts jautājums par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) kapacitāti, un uz sēdi bija aicināts arī NMPD direktors Armands Ploriņš.

"Komisijas vārdā vēlos paust sašutumu, ka A. Ploriņa kungs neieradās uz sēdi, lai personīgi sniegtu atbildes uz komisijas locekļu jautājumiem," teikts vēstulē.

Ierēdņu pienākums ir spēt izturēties ar cieņu pret parlamentāro kontroli, ko realizē parlamentārās izmeklēšanas komisija, kā arī sniegt atbildes likumdevējam un sabiedrībai kopumā par savas iestādes darbību, klāstīts vēstulē.

Jau vēstīts - lai arī NMPD direktors Ploriņš iepriekšējā Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē solīja, ka apmeklēs arī nākamo sēdi, 27.aprīlī viņš tomēr nebija ieradies Saeimā.

Tas izraisīja vairāku komisijas deputātu neapmierinātību, un komisija vienojās par šo gadījumu informēt Belēviču, izsakot nosodījumu un nožēlu par Ploriņa rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!