Foto: LETA

Iekšlietu ministrijas pakļautībā esošā Valsts policija turpina darbu pie Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas, kura valdības deklarācijā ir minēta kā viens no svarīgākajiem Laimdotas Straujumas (V) valdības paveicamajiem uzdevumiem.


Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) valdības darba pirmajām simts dienām veltītajā preses konferencē apgalvoja, ka policija dara visu iespējamo, lai lietas izmeklēšana notiktu pēc iespējas ātrāk. Svarīgus pavedienus esot devis arī nesen notikušais izmeklēšanas eksperiments, kura laikā sabrucināts 21. novembrī iegruvušā lielveikala "Maxima" vēl atlikusī jumta daļa.

"Pagaidām vēl ir pāragri nosaukt datumu, kad kādām personām tiks noteikts aizdomās turamā statuss, bet esmu pārliecināts, ka tas notiks vēl šīs valdības laikā," sacīja Kozlovskis.

"Delfi" jau daudzkārt ziņojis, ka tieši 21.novembrī notikusī Zolitūdes traģēdija, kas paņēma 54 cilvēku dzīvības, kļuva par iemeslu, kādēļ pērn atkāpās ilggadējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kurš valdības vadītāja amatā bija aizvadījis teju piecus gadus.

Iekšlietu ministrs Kozlovskis amatu saglabāja, jo uz to valdības veidošanas procesā uzstāja Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš argumentēja, ka tieši Kozlovskim jāuzņemas politiskā atbildība par 21.novembra traģisko notikumu izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!