Foto: LETA

Izrādot cieņu pret Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, bijušajam Ministru prezidentam, Eiropas Komisijas viceprezidentam eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdim Dombrovskim (V) būtu no politikas jāaiziet pavisam, pirmdien Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē sacīja Aļona Burve, kura traģēdijā cieta pati un zaudēja vīru.

Pēc viņas teiktā Dombrovskim būtu jāatstāj amats un politika un jāatgriežas iepriekšējā profesijā. Jānorāda, ka pirms ienākšanas politikā Dombrovskis strādājis gan kā ekonomists Latvijas Bankā, gan kā pētnieks Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā. "Pagaidām cieņas nav," sacīja Burve.

Tāpat viņa aicināja Dombrovski atdot Triju Zvaigžņu ordeni, kas esot "asiņains".

Šo viedokli Burve pauda sēdes beigās, un Dombrovskim nebija iespējas to komentēt.

Nedaudz pirms tam traģēdijā cietusī norādīja, ka Dombrovskis karjeras dēļ gājis pāri līķiem un viņa komisijas sēdes laikā no bijušā premjera nav dzirdējusi nevienu normālu atbildi. "Atbraucot uz traģēdiju vietu, jūs no stūra paskatījāties un aizbraucāt, nepienākot mums klāt," sacīja Burve.

"Man nav cieņas pret jums ne kā politiķi, ne kā vīrieti," viņa teica.

Dombrovskis, komentējot Burves izteikumus, atkārtoti izteica līdzjūtību cietušajiem un uzsvēra, ka pēc traģēdijas darīts viss, lai novērstu tās atkārtošanos.

Jau vēstīts, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija par Latvijas valsts rīcību, izvērtējot 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē notikušās traģēdijas cēloņus, un turpmākajām darbībām, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos, kā arī par darbībām minētās traģēdijas seku novēršanā tika izveidota 2014. gada 11.novembrī uz vienu gadu.

Komisijas pirmie secinājumi un cita informācija pieejama mājaslapā zolitude.saeima.lv.

Zolitūdes traģēdijā, iebrūkot tirdzniecības centra "Maxima" jumtam Rīgā, Priedaines ielā 20, bojā gāja 54 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!