Foto: LETA
Visiem 25 bērniem, kuri Zolitūdes traģēdijā kļuva par bāreņiem, ir atvērti depozīta-ziedojumu konti, kuros uzkrātie līdzekļi bērniem pēc pilngadības sasniegšanas palīdzēs uzsākt pastāvīgu dzīvi, kā arī iegūt izglītību un profesiju, informēja Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" pārstāve Inese Dābola.

Kontus, noslēdzot līgumus ar šiem bērniem, atvēruši jau minētā labdarības fonda "Paaudze", kā arī ''Rietumu bankas'' labdarības fonda pārstāvji. Viņi stāsta, ka programmas realizēšana prasījusi daudz formālu procedūru, jo īpaši attiecībā uz maziem bērniem, tomēr tās izpildītas.

Katrā no depozītiem jau noguldīti 6000 eiro. Noguldījuma procentu likme vidējā termiņa perspektīvā mainīsies robežās no 3,75% līdz 6% gadā, kas nodrošinās pieaugumu aptuveni 25% apmērā no sākotnējās summas piecu gadu laikā un 50% apmērā - desmit gadu laikā, norāda fonda pārstāve Dābola. Viņa arī skaidro, ka noguldījuma termiņš un likme ir atkarīgi no bērna vecuma.

Konti joprojām ir atvērti, tāpēc ikvienai fiziskai vai juridiskai personai arī turpmāk ir iespēja piedalīties bērnu nākotnes veidošanā, ziedojot līdzekļus. Tos var ziedot, veicot pārskaitījumu uz fondu ''Paaudze'' (reģistrācijas numurs 40008128300) "Rietumu bankas" kontu LV46RTMB0000600804063, kā maksājuma mērķi norādot programmu kopumā vai arī atsevišķu bērnu, kuram ziedojums paredzēts.

Fonda direktors Igors Bass saka, ka Zolitūdes traģēdija ir skarba mācība, kuras cena bija daudzu cilvēku dzīvības. "Zem lielveikala gruvešiem palika ne tikai mammas un tēti, brāļi un māsas, bet arī pamats daudzu jaunu cilvēku nākotnei. Mēs nedrīkstam viņus pamest nelaimē vienus, mums ir jāpalīdz šiem bāreņiem un viņi jāatbalsta," viņš norāda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!